Close button

Австрія введе третій загальнонаціональний локдаун

Австрія введе третій загальнонаціональний локдаун

В Австрії, де посилили правила в'їзду іноземців, після Різдва можуть ввести третій загальнонаціональний локдаун для стримування подальшого поширення Covid-19. Нові обмеження триватимуть до 18 січня, повідомляє Страна.ua.

Про це пише австрійське видання Der Standard.

Так, майбутній локдаун може бути схожим на той, з якого Австрія вийшла зовсім недавно. У період з 27 грудня по 18 січня всі магазини в Австрії можуть знову закритися. Школи з 7 січня перейдуть на дистанційне навчання.

За даними видання, коронавірусні обмеження триватимуть довше для тих, хто не пройде тестування на коронавірус, яке заплановано 16 і 17 січня. Ті жителі країни, у кого тест виявиться негативним, зможуть вийти з карантинного режиму.

У п'ятницю, 18 грудня, федеральний уряд проведе консультації з федеральними землями й експертами про подальші заходи щодо боротьби з коронавірусом.

Гірськолижні курорти можуть не відкритися 24 грудня, як очікувалося раніше. До того ж роздрібні торговці, крім продуктових магазинів і аптек повинні будуть знову закритися після Різдва

Обмеження на вихід з дому, які діяли тільки в нічний час, знову будуть цілодобовими. Послугами місць громадського харчування зможуть користуватися тільки ті жителі Австрії, які отримають негативний результат тесту на коронавірус.

Міністр охорони здоров'я Рудольф Аншобер натякнув на посилення обмежень. "Я не готовий змиритися з цим або звикнути до того, що у нас тризначний рівень смертності. Це просто неможливо", - сказав він.

Міністерство охорони здоров'я Австрії стурбоване тим, що число нових випадків коронавірусу за останні кілька днів не знизилося. Ситуація в реанімації також залишається напруженою.

Новини

Популярні теми форуму

analytics