Close button

У Німеччині допитали Навального за запитом Росії

У Німеччині допитали Навального за запитом Росії

Російський опозиціонер Олексій Навальний був допитаний прокуратурою Берліна як "потерпілий свідок", повідомило міністерство юстиції ФРН (Федеративної республіки Німеччина), повідомляє DW.

Допит був проведений напередодні в рамках російського запиту про надання правової допомоги, про що раніше повідомив і сам Навальний.

За його наполяганням, представники слідчих органів РФ на допит допущені не були. "Пан Навальний був отруєний в Росії, і він висловився категорично проти присутності російських слідчих на його допиті", - пояснив представник міністерства юстиції ФРН, додавши, що така практика відповідає європейській угоді про надання правової допомоги.

Він підкреслив, що допит Навального в прокуратурі Берліна не означає схвалення одного або декількох російських запитів про надання правової допомоги.

"Цей злочин має бути розслідуваний в Росії. Для цього необхідні слідчі дії, що відповідають тяжкості даного злочину. Вся необхідна для цього інформація, включаючи проби крові і тканини, і шматки одягу, перебувають в розпорядженні Росії", - зазначив представник міністерства.

Реакція уряду ФРН на слова Путіна

Уряд ФРН відмовився прокоментувати слова російського президента Володимира Путіна щодо отруєння Навального, який зазначив, що якби опозиціонера дійсно хотіли отруїти, то "довели б це до кінця".

"Ці висловлювання говорять самі за себе, я не коментую їх", - сказав офіційний представник уряду ФРН Штеффен Зайберт.

Новини

Популярні теми форуму

analytics