Close button

Чому чоловіки частіше помирають від коронавірусу

Чому чоловіки частіше помирають від коронавірусу

Згідно з дослідженнями вчених, чоловіки частіше помирають від Covid-19 за жінок. Інформація на сайті Global Health 50/50 свідчить про те, що в деяких країнах показники смертності від коронавируса чоловіків становлять понад 76%, повідомляє Факты ICTV.

При цьому статистика заражень серед чоловіків і жінок майже однакова. Канадський генетик Шарон Моаль провів дослідження, щоб дізнатися, що впливає на більшу кількість летальних випадків у чоловіків.

Відмінності у виживанні. Жінки перевищують чоловіків за чисельністю, а також мають велику стійкість до розвитку серцево-судинних захворювань, інвалідності і деяких вірусних інфекцій.

Жінки більш біологічно активні. Слабка половина людства, як правило, рідше курить, частіше ходить до лікарів і миє руки.

Наявність Х-хромосоми. За рахунок того, що у жінок є дві Х-хромосоми, вони можуть хворіти в легшій формі.

Інші фактори. Згідно з дослідженнями, у новонароджених жіночої статі швидше розвиваються легкі - це захищає від розвитку респіраторних хвороб. Також є припущення, що високий рівень тестостерону у чоловіків може викликати слабку імунну реакцію після щеплення від коронавируса.

Людмила Богданова

Новини

Популярні теми форуму

analytics