Close button

Жителі Лондона масово залишають місто

Жителі Лондона масово залишають місто

Жителі Лондона в масовому порядку стали покидати місто в суботу ввечері після того, як влада оголосила про посилення обмежень після виявлення нового генетичного типу коронавируса. Про це в неділю повідомила газета Daily Mail, повідомляє Капитал.

За даними видання, натовпи людей, які намагалися вибратися з Лондона до вступу в силу з 20 грудня нових заходів, які включають обмеження на в'їзд і виїзд з міста, були помічені на великих вокзалах Сент-Панкрас, Кінгс-Крос, Юстон і Паддінгтон. Крім того, спостерігалися серйозні затори на основних автомобільних магістралях, що зв'язують Лондон з іншими частинами країни, в тому числі на трасі, яка веде в Уельс через Оксфорд і Глостер.

Лідер Партії Brexit Найджел Фарадж порівняв те, що відбувається з тим, що відбувалося в Лондоні більше 80 років тому під час початку Другої світової війни. «Вітаю прем'єр-міністра і урядових експертів, ви стали причиною першої з 1939 року евакуації з Лондона», - написав він у своєму Twitter. Однак, як зазначила в неділю газета The Sunday Telegraph, невдоволення кабінетом Бориса Джонсона зростає і серед його однопартійців: ряд членів правлячої Консервативної партії, які і раніше не підтримували пропоновані урядом заходи по боротьбі з пандемією, вважаючи їх надмірно суворими для бізнес-спільноти, виступають за негайну відставку міністра охорони здоров'я королівства Метта Хенкока.

Оголошений Джонсоном 19 грудня четвертий (максимальний) рівень загрози поширення інфекції в Лондоні і на південному сході Англії передбачає заборону на роботу магазинів, які не торгують предметами першої необхідності, перукарень і спортзалів на додаток до закритих раніше ресторанам, пабах і кафе. Людям також рекомендується утримуватися від поїздок по країні і за кордон, не залишати свої будинки без необхідності (дозволені заняття спортом на вулиці і поїздки на роботу, якщо цього не можна уникнути). Йдеться про територію, на якій проживає близько 20 млн чоловік.

Крім того, були скасовані п'ятиденні послаблення з нагоди Різдва, що відзначається протестантами і католиками 25 грудня. Щонайменше 30% населення країни тепер заборонено проводити свята в компанії людей, з якими вони не живуть під одним дахом. Більшості британців дозволять провести лише один вечір в компанії з членами інших домогосподарств, що означає, що святкування Різдва в цьому році у Великобританії, по суті, не відбудеться.

14 грудня глава МОЗ Великобританії Метт Хенкок повідомив, що британські вчені виявили новий, мутований тип коронавируса, з яким може бути пов'язано швидке поширення хвороби в південно-східній частині Англії. За його словами, попередній аналіз показує, що цей варіант вірусу поширюється швидше відомих штамів. На екстреній прес-конференції 19 грудня прем'єр-міністр Сполученого Королівства Борис Джонсон оголосив про те, що, за попередніми даними, новий тип коронавируса може бути на 70% більше заразний, додавши, що британські експерти поки не знайшли підтверджень того, що він призводить до більшої летальності.

Саме новий тип коронавируса, на думку Джонсона, спричинився до різкого зростання захворюваності в країні після скасування національного карантину 2 грудня. Він швидко стає домінуючим - в Лондоні і на південному сході Англії на нього припадає близько 60% нових випадків зараження, що змушує владу вживати жорстких заходів, спрямовані на боротьбу з інфекцією. Згідно з останніми урядовими даними, за останні сім днів кількість виявлених в країні випадків зараження зросла на 41% в порівнянні з попереднім семиденним періодом.

Новини

Популярні теми форуму

analytics