Close button

Метеорологи розповіли, якою буде погода в 2021

Метеорологи розповіли, якою буде погода в 2021

У 2021 році на нашій планеті стане прохолодніше, але рік все ж залишиться одним з 6 найбільших теплих. Про це повідомляють вчені з Метеорологічного бюро Великобританії передає BBC News, повідомляє 112.

"Вчені Метеорологічного бюро Великобританії прогнозують, що в 2021 році у всьому світі буде трохи прохолодніше. В результаті погодного явища Ла-Нінья температура знизиться, але парникові гази залишаться найбільшим впливом", - йдеться в повідомленні.

Метеорологи пояснюють, що Ла-Нінья виникає, коли потужні вітри переносять теплі води у верхньому шарі Тихого океану з Південної Америки на Філіппіни. На поверхню піднімаються холодні води з глибин.

Це знизить температуру океану на 1-2 градуси і не дасть 2021 році встановити температурні рекорди. Однак, додають вчені, через глобальне потепління в наступному році буде набагато тепліше, ніж в минулі періоди Ла-Нінья у 2000 і 2011.

Так, згідно з прогнозами, температура в світі в 2021 році очікується на 0,91-1,15 градуса вище, ніж в 1850-1900 роках, проте це не поб'є температурні рекорди попередніх років.

У Метеорологічному бюро Великобританії відзначають, що 2016 визнаний найтеплішим роком за всю історію спостережень, на друге місце є 2 претенденти: 2019 і 2020 року, а 2021 вийде на шосте місце.

У Всесвітній метеорологічній організації ООН відзначають, що Ла-Нінья, як очікується, буде від помірної до сильної. Останній раз це явище було сильним в 2010-2011 роках.

"Ла-Нінья є основними, природними рушійними силами кліматичної системи Землі. Але все природні кліматичні явища зараз відбуваються на тлі антропогенної зміни клімату, яке посилює екстремальні погодні умови і впливає на гідрологічний цикл", - з казав Генеральний секретар ВМО професор Петтері Таалас.

Цикл Ла-Нінья / Ель-Ніньо вважаєте другим за важливістю чинником, що впливає на температури Землі, головним залишається збільшення кількості парникових газів в атмосфері.

Новини

Популярні теми форуму

analytics