Close button

Археологи виявили поселення часів Середньовіччя

Археологи виявили поселення часів Середньовіччя

Група археологів під час рятувальних розкопок при будівництві дороги E79 на півночі Болгарії натрапили на невідомі поселення часів Другого Болгарського царства і раннього бронзового століття, повідомляє Апостроф.

Про це пише видання Archaeology in Bulgaria.

Невідоме поселення з 3-го тисячоліття до н.е. виявили недалеко від міста Дунай Відін. А руїни поселення, яке відноситься до часів Другого Болгарського царства (12-15 століття нашої ери), знайшли недалеко від міста Тарняне, в 12 км від Відіна.

За словами професора Національного інституту та музею археології в Софії Олени Васильєвої, відкриття археологи зробили під час рятувальних розкопок при будівництві автомобільної дороги Відін - ружинці - Монтана.

"Тут є все елементи поселення: житла, ями, виробничі печі, некрополь", - розповіла вона про поселення часів середньовіччя.

Професор також додала, що під час розкопок група археологів натрапила також на останки тварин.

"З будівель найцікавішими є деякі з досліджених нами ям, які мають великий діаметр і глибину і містять останки тварин - будинків і, в меншій мірі, дрібних тварин - овець, кіз і птахів. Ця практика типова для подібних споруд більш ранніх періодів, то є часів Першої Болгарської імперії (632/680 - 1018 рр.), але не для пізніших періодів ", - пояснила Олена Васильєва всі нюанси.

8f2cc7b61bac1c95b0cb3ee2f99fabe9.jpg

9f07f82a263e1caefd3e06374e5b46d1.jpg

0dadb0d86cd5990ccce9161be12b9227.jpg

В рамках розкопок археологи виявили 350 артефактів, серед яких: наконечники стріл, ножі, долота, шила, скребки, грузила для ткацьких верстатів, прикраси, в тому числі кільця, металеві та скляні браслети, деталі сережок, пряжки, хрести та медальйони.

Що стосується поселення, яке відноситься до бронзового віку, то його верхній шар остаточно розкопають вже в наступному році.

Богдан Соловйов

Новини

Популярні теми форуму

analytics