Close button

У Байдена планують покарати РФ за кібератаку на держустанови США

У Байдена планують покарати РФ за кібератаку на держустанови США

Команда майбутнього президента США Джозефа Байдена розгляне кілька варіантів покарання для Росії через масштабну хакерську кібератаки на держустанови США, повідомляє НВ.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на свої джерела.

Так, покарання може бути як у вигляді фінансових санкцій, так і у вигляді дзеркальної кібератаці на інфраструктуру Росії.

У той же час співрозмовник агентства заявив, що відповідь має бути потужним, проте і таким, що дозволить уникнути ескалації конфлікту між двома ядерними країнами.

Джерело Reuters уточнив, що головна мета будь-яких дій - стримати подібні кібератаки в майбутньому і посилити боротьбу з кібершпіонажем.

Події, пов'язані з хакерською атакою на держустанови США стануть першочерговими завданнями для Байдена після інавгурації 20 січня. За словами співрозмовника агентства, команді Байдена потрібно буде більш детально вивчити кібератаку на держустанови США, щоб прийняти відповідні рішення.

В інтерв'ю телеканалу CBS, яке Байден дав у четвер, 18 грудня, на питання, як він буде реагувати на кібератаку, яку, ймовірно, здійснила Росія, майбутній президент сказав, що «винні будуть притягнуті до відповідальності». Він пообіцяв фінансові наслідки для причетних фізичних і юридичних осіб.

Новопризначена Байденом майбутня керівниця Міністерства енергетики США Дженніфер Гренхолм також заявила телеканалу ABC, що відповідь Штатів буде «потужним». Однак, за її словами, в команді ще не знаю, хто саме причетний до атаки.

У той же час заступник голови сенатського комітету з розвідки демократ Марк Уорнер заявив, що в масштабній кібератаці «все вказує на Росію», підтримавши заяву держсекретаря США Майка Помпео.

Що відомо про кібератаку на урядові установи США

  • 13 грудня хакери викрали інформацію з Міністерства фінансів США і Національного управління з телекомунікацій і інформації Міністерства торгівлі країни. Атаку пов'язують з діяльністю хакерської групи APT29, або Cozy Bear, яку вважають пов'язаною зі службою зовнішньої розвідки РФ.
  • На наступний день російські хакери заламали Міністерство внутрішніх справ США. Їм нібито вдалося роздобути доступ до внутрішніх комунікацій відомства.
  • В рамках масштабної кібератаки 18 грудня Міністерство енергетики та Національне управління з ядерної безпеки США, яке підтримує запаси ядерної зброї, заявили, що мають докази отримання доступу хакерів до їхніх мереж.
  • Спецслужби США підтвердили масштабну кібератаку на урядові структури.
  • Росія заперечує свою причетність до хакерської атаки.
  • Чинний президент США Дональд Трамп заявив, що масштаби хакерської атаки на держустанови країни сильно перебільшені, і допустив, що за нею може стояти Китай.

Новини

Популярні теми форуму

analytics