Close button

Карантинний бюджет: як будемо жити у 2021 році

Карантинний бюджет: як будемо жити у 2021 році

Поки частина українців обговорювала капелюх на головній Ялинці, у політічніх коридорах ділілі гроші на Наступний рік, робілі одіозні призначення у міністерства та ігнорувалі малих підприємців. Чим все це обернеться в прийдешнього году, повідомляє УНИАН.

Спроба ФОПів Встановити на Майдані намети превратилась в штурханина з правоохоронцями. Сльозогінній газ, Кийко ... Кілька людей опінію у лікарнях. Відтоді центр Києва гуде від протестів малих підприємців.

Два тіжні тому парламент Вже поступівся мітінгувальнікам - відтермінував Введення касових апаратів на рік. Спроба Уряду домовитий и роздаті малому бізнесу по 8 тисяч гривень та іншу карантинну допомогу - ЦІМ людям явно не достаточно. Переконують, для них це Виглядає лишь як відтермінування страт.

А тому вімагають від парламенту - ухваліті Альтернативні закони.

За три квартали від Майдану Незалежності, у Верховній раді розгорнувся бой между Вимогами політіків и реальністю. Народні депутати вірішувалі - на что жітіме країна в Наступний году.

Із запізненням на два тіжні від встановлення законом рядок и Фактично «під ялинку» депутати взялися за головний кошторис країни. Добре, что обійшліся без бюджетної ночі.

До іншого читання Кабмін предложили стране жити явно на більші гроші, чем є в кишені. Дефіціт - тобто різніця между тім, что ми Хочемо вітратіті, и тім что заробімо - склалось рекордну суму - 240 мільярдів гривень. Це Фактично означає - что Кожна 5 гривня в бюджеті це неіснуючі гроші. Які десь треба позичити. Тому скептіків среди депутатов относительно фінансування цьогорічного дефіціту - вістачало.

«Цей бюджет я можу назваті лишь космічнім. Тому що в ньом є чорна діра - 240 мільярдів дефіціту. Це ті гроші, які ми з вами будемо віддаваті за рахунок податків, за рахунок невіплаченіх пенсій, за рахунок невиконання інфраструктурніх проектів », - рассказал ТСН.Тіжню народний депутат Ярослав Железняк.

Щоб вистача всім, багата довелося Зменшити «порції». Під чем ПІШЛИ видатки на соціалку, в тому чіслі субсидії, Пенсійний фонд та громади.

У Кабміні логіка така: оскількі в Наступний году збільшіться Мінімальна заробітна плата, шкірні українська родина відчує покращення доброту, а отже менше потребуватіме субсідій. З мінімальної зарплати малі б буті Вищі Відрахування в Пенсійний фонд, а відтак ВІН потребуватіме менше уваги з боку Держбюджет. А від де витрати зросли - так на офіс президента, апарат Верховної Ради та офіс генерального прокурора.

Депутати не були б собою, Якби перед Голосування бодай НЕ спробувалі поторгуватися. Предмет торгу - субвенція на соціально-економічний розвиток окремий територій. Простими словами - така Собі багаторічна годівнічка для мажорітарніків. Вона Діє безвідмовно для збору голосів. І цею рік - НЕ віняток.

Звичайно, довелося пожертвуваті чеснішім інструментом - Державний фондом регіонального розвитку, звідки напряму и прозоро гроші йшлі на обласні проекти. Те ж, аби мажоритарники натисли зелену кнопочку за бюджет, Їм видали доступ до 50 миллионов на округ.

Втім мажорітарніків для успішного Голосування за дефіцітній бюджет Було недостатньо. Фракція Батьківщина Погода підтримати такий Кошторис країни за двох умов.

«Чи Дійсно в спецфонді буде захищено стаття - це доплати медикам. Щоб закрити питання про ті, З якою заробітною платою увійдуть в Наступний рік медики. Друга позиція - озвучити ту цифру, з якої стартує початківець вчитель », - рассказал ТСН.Тіжню народний депутат від цієї Фракції Сергій Соболєв.

Як влада попрацювала з депутатами, продемонструвало табло - 286 - «за» - Фактично, неформальна коаліція зі Слуг народу, двох Депутатська груп та Батьківщини.

Та несмотря на рекордні гроші на медицину и вібіті почти в Останній момент додаткові Мільйони на освіту, следующего дня - черговий протест. Під Кабмін Вийшла лікарі з Вимогами підвіщіті зарплату.

Зазвічай, крітікуваті проєкт бюджету - справа опозиції. Альо цього разу критика лунає и з середини самого правительства - від міністра охорони здоров'я. Максим Степанов каже, что грошей дали вдвічі менше, чем потребує галузь.

«Я хочу, щоб наші лікарі и медсестри отримувалася справедливу заробітну плату. Це 23 Тисячі - лікарі, 17 - середній медперсонал, 12 тисяч - молодший », - заявивши ВІН.

На захист кошторису становится голова Верховної Ради Дмитро Разумков: «Ми Вихід з того, что сегодня має держава. Ми можемо Написати 10-20-30 тисяч зарплати, но, на жаль, їх треба підкріпляті ресурсами ».

Більш категорично заявив у своєму відеозверненні БУВ президент Зеленський. Ухвалення бюджету ВІН назвавши перемогою и звернув до опозиції: «Я б назвав це політичним булінгом. Лавина фейків, маніпуляцій Було Стільки, что десь в куточку заплакавши самотній «кісєльов». Гроші на медицину - найбільше за часів незалежності України ... У 21-му году Прагнемо Збільшення ваших, шановні медики, зарплат ».

Щоправда, поки НЕ дуже зрозуміло, з якіх джерел. Хоч оптімізму додає заява представителей місії МВФ про початок перегляду програми «стенд бай». Втім, подібні заяви від них ми Вже Чули.

А поки депутати зійшліся в одному - Наступний рік буде складним. Тож, скоріше за все, цею варіант Бюджету не залишкова. Та й Суперечка у парламенте цього тижня НЕ закінчілісь.

Скандування «Ганьба!», А потім звинувачений у кнопкодавстві й, як наслідок, нелегітімності нового призначення в Уряді. Кадрова ротація в Кабміні пройшла під кодовою назв «скандал». Міністерській пакет Банкової складався з чотірьох кандидатів.

Міністром у справах для ветеранів стала генерал-майорка СБУ Юлія Лапутіна. Жінка з реальним Бойовий досвідом. Чи не Менш реальний, но аграрний досвід, має Роман Лещенко. ВІН БУВ уповноваженим президента по вопросам землі, потім ставши головою Держгеокадастру. Тепер Очола Міністерство агропромислового комплексу, Пожалуйста придется Фактично відроджуваті. Бо новий министр Очола, что Було з'єднано в єдине ціле з міністерством економіки.

Та если агарної відродження у Кабміні відбулося гладенько, то коли Складанний присягу новообраній министр образования, в залі кричали «Ганьба!». Сергій Шкарлет Зайшов на посаду міністра з мінімально необхідною кількістю голосів - 226. І критично нестача ПІДТРИМКИ даже від провладної Фракції Слуги народу Заповнена проросійська ОТЗЖ.

Если Ранее Йому закидали завісокі як для освітяніна доходи в декларації, плагіат и зв'язки Із Партією регіонів, то сегодня звинувачуються Вже у нелегітімності призначення. Представник Голосу запевняють - їхні колеги накнопкодавілі.

«Коли в ложі находится 5 людей, а через секунду, в момент Голосування, там Вже голосують 8 людей. Або, щонайменш 3 картки спрацювалі. Чи не только ОТЗЖ, а й інші групи, смороду НЕ були у залі, но їхні картки спрацювалі », - переконує ТСН.Тиждень Ярослав Железняк.

Та несмотря на звинувачений, розбір ситуации на регламентному комітеті и Обіцянки довести дело до суду, Шкарлет залішається на посаді, бо Склаві присягу.

Останній кандидат на призначення БУВ принципова для Банкової. Колишній топ-менеджер Нафтогазу Юрій Вітренко претендував НЕ только на посаду міністра енергетики (відомство без постійного голови - Вісім місяців поспіль), а ще й віце-Прем'єра. Альо депутатам не сподобались статки Вітренка. Точніше, его 5-ти мільйонна премія у доларах за виграш у російського Газпрому.

186 голосів «за» - и Вітренко полішає залу ні з чим. Втім до РОЗГЛЯДУ его кандидатуру на посаду міністра, депутати ще повернуться. У січні.

Щоправда, у перший місяць року депутати працюватімуть аж один тиждень. За зимові канікули для себе смороду теж проголосував. А куди поспішаті? Країна, криза, протести, ковід и важкі решение - якось зачекають.

Ірина Прокоф'єва

Новини

Популярні теми форуму

analytics