Close button

Тренди подарунків на Новий рік в Україні

Тренди подарунків на Новий рік в Україні

Згідно з недавнім соцопитуванням, запланований бюджет українців на новорічні подарунки найчастіше обмежений 1 тисячею гривень, повідомляє UBR.

За даними рітейлерів, на цю або близьку до неї суму вдається вибрати подарунки членам сім'ї, друзям і колегам.

Зробити Новий рік яскравіше

Виходячи з даних маркетплейсов, можна з упевненістю сказати, що українці згодні з твердженням про те, що в Новий рік головне - створити святковий настрій. У грудні обидва ресурси зафіксували сплеск попиту на ялинки, іграшки для них, а також на святкове освітлення.

На центральний новорічний атрибут цього року українці не скупляться. В середньому, купують штучні ялинки за ціною в 1105 грн, що на 10% більше, ніж в минулому році. На іграшки і прикраси для них витрачають 437 грн.

"У тренді - гірлянди у вигляді зірок, сердець, бурульок, дерев'яні іграшки у вигляді шишок, а також штучні сіро-блакитні хвойні ялинки і гілки", - зауважили експерти.

Очолили грудневий топ продажів на маркетплейсе LED гірлянди, гірлянди-штори, а також гірлянди-водоспади: в середньому на такий тип освітлення в українців йде 623 грн.

Фахівці інтернет-майданчики авторських товарів кажуть, що готуватися до свят, вибираючи святковий декор, українці почали ще в листопаді, що раніше, ніж зазвичай.

Середні витрати на авторські прикраси для будинку складають 500 грн: в основному це різдвяні вінки і композиції на стіл зі свічками.

"Також користуються попитом і новорічні сувеніри у вигляді символу року: прикраси на ялинку з зображеннями биків, мильні фігурки, в'язані або валяні з вовни іграшки. Ціни на них стартують від 25 грн", - говорять експерти.

Усе найкраще - дітям

Як відзначили в одному маркетплейсе, в середньому для подарунка на Новий рік українці вибирають товари простіше, вартістю близько 200 грн.

"Судячи з сплеску замовлень, багато українців знайдуть під ялинкою чашки з новорічними малюнками, товари для творчості, парфумерію і теплий одяг для дому. На такі подарунки в середньому витрачають від 100 до 350 грн", - повідомили нам в компанії.

У той же час на дитячі подарунки витрачають більше: так, найбільш часто користувачі замовляють конструктори (в середньому за 400 грн), ляльки і м'які іграшки (по 300 грн), роботи-трансформери та набори іграшок з популярних мультфільмів (по 450 грн). У маркетплейсе відзначили, що в передноворічний період попит на цю категорію товарів зріс в 2,5 рази.

Під час пошуку подарунка дітям частіше віддавали переваги наборам для малювання, магнітним конструкторам, керованим машинкам і літакам. Середній чек - 490 грн.

Серед авторських розвиваючих іграшок популярністю користуються бізіборди, тактильні книжки з фетру і дерев'яні пазли. Високий попит і на іграшки ручної роботи у вигляді тварин: ведмедів, зайців, корівок. На них в середньому витрачають 400 грн.

Що дарують хлопцям і дівчатам

На подарунок жінкам, українці вибирають сукні, фени для волосся, плойки і прасування, а також косметику та парфумерію вартістю від 320 до 640 грн.

"З цікавих і незвичайних товарів - парові сауни для обличчя", - додали в компанії.

Хенд-мейд подарунки для дівчат при цьому можуть обійтися дешевше: найбільшим попитом на сайті користуються кулони і підвіски, які майстри створюють зі срібла, міді, натуральних каменів, епоксидної смоли з сухоцвітом і деревом. Їх ціна - 200 грн.

Трохи дорожче обходяться набори косметики ручної роботи для догляду за тілом: скраби, бомбочки для ванни, гелі для душу. Такий подарунок коштує 250 грн.

Чоловікам частіше купують дорожчі подарунки. В топі електронні девайси - смарт-годинник, бездротові навушники і портативні колонки. Крім того, дарують гаманці, портмоне, тримери і електробритви. В середньому на подарунок чоловікам витрачають 540 грн, що на 14% більше, ніж в минулому році.

Що дарують колегам

Згідно з даними Prom.ua, в 2020 році в Україні в два рази підвищилися середні витрати на корпоративні подарунки - 600 грн в порівнянні з 380 грн в 2019 році. Для колег користувачі сайту найчастіше шукають адвент-календарі і шоколадні подарункові набори.

Корпоративні подарунки українці також почали вибирати ще в листопаді: найчастіше замовляли набори ялинкових іграшок та мило ручної роботи у вигляді мандаринок. Залежно від кількості і складності такого товару, ціна варіювалася від 300 до 3 тис. Грн.

Топ-вражень на Новий рік

Щоб весело провести сам новорічний вечір, українці активно купують настільні ігри (середня ціна - близько 450 грн), а також карнавальні костюми і кігурумі (покривають все тіло костюми і піжами) - причому витрати на останнє становлять близько 720 грн, що дорожче на 13% , ніж в минулому році.

Окремою категорією йдуть сертифікати на враження.

При цьому найбільшою популярністю в святковий період щорічно користуються всілякі спа-процедури: турецьке, лавандова і королівське спа, шоколадне обгортання для дівчат, романтичні вечори в спа і день в заміському спа-комплексі.

Другу позицію в рейтингу найбільш запитуваних послуг займають польоти на повітряних кулях, легких літаках і авіасимуляторах.

Третя найбільш часто купується послуга - заміські вікенди, зокрема, в місця з кінним клубом в Карпатах або Кам'янці-Подільському. Інтерес до сертифікатів на подорожі в цьому році підстьобнуло відсутність можливості виїхати до моря чи закордон у відпускний період.

Вартість сертифікату в залежності від одержувача при цьому може обходиться як дорожче звичайного подарунка, так і в районі 300 грн.

Найчастіше в інтернет-магазині подарунки один одному вибирають закохані, а також друзі. Сума - від 1 тис. Грн.

"Друзі вибирають враження за інтересами. Дівчата улюбленим дарують екстрим або проведення часу удвох".

Новини

Популярні теми форуму

analytics