Close button

Ціни на нафту пішли вниз

Ціни на нафту пішли вниз

Котирування нафти падають в понеділок на новинах про поширення в Великобританії нового штаму коронавірусу. Експерти побоюються, що це призведе до нових локдаунів і сповільнить відновлення економіки, а також позначиться на попиті на нафту, повідомляє Интерфакс.

Лютневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $ 1,58 (3,02%), до $ 50,68 за барель. У п'ятницю Brent подорожчала на $ 0,76 (1,5%) - до $ 52,26 за барель, що стало максимумом з 26 лютого.

Січневі ф'ючерси на WTI до цього часу дешевшали на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) на $ 1,45 (2,95%), до $ 47,65 за барель. Термін дії січневих контрактів закінчується із закриттям ринку в понеділок. У п'ятницю ф'ючерси подорожчали на $ 0,74 (1,5%), до $ 49,1 за барель, максимуму з 25 лютого.

Ціни як на Brent, так і на WTI, завершили зростанням сьомий тиждень поспіль, що є найтривалішим періодом безперервного підйому з жовтня 2010 року, свідчать дані MarketWatch.

Британська влада з 20 грудня ввели жорсткий локдаун в Лондоні і майже на всій території південного сходу Англії через нового різновиду коронавірусної інфекції. Деякі країни Європи почали обмежувати транспортне сполучення з островом.

Підтримку ринку в останні кілька тижнів надавали новини, що стосуються вакцин від COVID-19, а також очікування швидкого прийняття владою США нового пакету антикризових заходів.

У минулі вихідні Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів (FDA) США схвалило застосування вакцини, розробленої Modernа. Раніше регулятор дозволив застосовувати вакцину від Pfizer і німецької BioNTech SE. Компанії United Parcel Service і FedEx Corp., за даними американських ЗМІ, вже приступили до доставки вакцини Moderna споживачам.

"На нафтовий ринок прийшло багато грошей інвесторів, яких приваблює позитивний прогноз для економіки на 2021 рік, - повідомив Bloomberg Уоррен Паттерсон, який відповідає за стратегію на сировинних ринках в ING Groep NV. - Однак, тепер ми спостерігаємо мутацію коронавірусу, і мені здається, деякі з спекулятивних інвесторів стануть набагато більш обережними ".

Новини

Популярні теми форуму

analytics