Close button

У Мінсоц спростять процедуру отримання субсидій

У Мінсоц спростять процедуру отримання субсидій

У Мінсоцполітики спростять отримання субсидій на оплату житлово-комунальних послуг: деякі бар'єри, що заважають претендувати на компенсації, будуть зняті. Більш того, в наступному році число одержувачів держдопомоги не скоротиться, заявила міністр соцполітики Марина Лазебная в ефірі телеканалу "Украіна24". За її словами, якщо закладених грошей не вистачить, "бюджет буде цю програму збільшувати", повідомляє UBR.

Лазебная також підкреслила, що програма і формула субсидій мінятися не будуть. До того ж, за її словами, знімаються діючі зараз бар'єри - наприклад, коли людина не може отримати субсидію, оскільки у нього прописаний син, який працює за кордоном, або коли в квартирі прописані люди, які там не проживають.

"Раніше було таке, що" покажи, яка твоя опалювальна норма ". А у людини перший поверх опалюється, а є якась прибудова, яка не опалюється. Йому беруть загальну площу будівлі. Ми це теж все знімаємо. Ця реалізація програми субсидій показала , де люди не можуть увійти в програму. Ми все скомпонували і зробили проект постанови ", - розповіла вона.

Як говорить Лазебная, зазначений проект постанови вже прийнятий. Міністр висловила надію, що в такому випадку число одержувачів держдопомоги для оплати ЖКП збільшиться, і додала, що сьогодні в держбюджеті на субсидії є 36,6 млрд грн.

Новини

Популярні теми форуму

analytics