Close button

Україна повинна врахувати рішення "Венеційки", - посол в ЄС

Україна повинна врахувати рішення "Венеційки", - посол в ЄС

Україна має врахувати рекомендації Венеціанської комісії щодо вирішення конституційної кризи, інакше це може негативно вплинути на відносини з Європейським Союзом, повідомляє Европейская правда.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив глава представництва України в ЄС Микола Точицький під час онлайн-брифінгу з Брюсселя.

"Питання якісного завершення судової реформи є питанням номер один під час дискусій з ЄС. І якщо ми після важкої роботи ... не використовуємо надану Венеціанською комісією формулу, яким чином повернутися до декларування, я думаю, що вікно можливостей для нас закриється", - сказав Точицький.

Він зазначив, що з точки зору ЄС без ефективної та якісної судової реформи будь-які досягнення в частині децентралізації, земельної реформи та інших галузях не будуть досконалими.

"Тому що судочинство є ефектним посередником на всіх рівнях. Я розумію, що ви очікуєте відповіді, чи не використовують санкції проти нас, так для цього і є діяльність уряду і дипломатів, щоб цього не допустити. На цей час про це навіть не варто говорити", - сказав посол.

Нагадаємо, Конституційний суд України після рішення Венеціанської комісії оприлюднив заяву, в якому, серед інших заяв, обіцяє врахувати зауваження і змінити стиль своїх рішень.

Як відомо, Венеціанська комісія оприлюднила вже два висновки у відповідь на звернення Володимира Зеленського щодо конституційної кризи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics