Close button

Розроблено дорожні камери, що стежать за дотриманням дистанції

Розроблено дорожні камери, що стежать за дотриманням дистанції

Один такий комплекс камер над трасою в Великобританії за два місяці експлуатації зафіксував 26 тисяч любителів «дихати в потилицю» автомобілю попереду, повідомляє Auto.ua.

Перший комплекс камер, що стежать за дотриманням дистанції між автомобілями, встановлений на 150-метровій ділянці автодороги М1 в англійському графстві Нортгемптоншир. Він працює в тестовому режимі і фіксує в середньому по 419 небезпечних зближень автомобілів на добу. Поки що поліція не штрафує водіїв, обмежуючись розсилкою листів-попереджень.

З огляду на, що для різних швидкостей безпечна дистанція між транспортними засобами відрізняється, камери фіксують не відстань між ними, а часовий проміжок, з яким вони проїжджають контрольний відрізок дороги. Небезпечним вважається будь-яке значення менше двох секунд.

За даними державної компанії Highways England, що відповідає за експлуатацію та технічне обслуговування швидкісних магістралей, недотримання безпечної дистанції є причиною кожного восьмого ДТП на трасах Великобританії. Тому основне призначення нової системи - інформування водіїв про їх поведінку і підвищення культури водіння.

Камери працюють з початку жовтня і за цей час зафіксували 26 тисяч водіїв, які не дотримувалися безпечної дистанції. 3700 з них «попалися» двічі, а особливо злісні порушники потрапили в поле зору системи 12 разів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics