Close button

Відмінність поточної економічної кризи від попередніх

Відмінність поточної економічної кризи від попередніх

Головною відмінністю економічної кризи 2020 року був збереження фінансової стабільності. Заходи минулих років допомогли пройти кризу з меншими втратами, ніж раніше, повідомляє РБК-Украина.

Про це сказав заступник голови НБУ Дмитро Сологуб під час презентації "Звіту про фінансову стабільність", яка транслювалася на Youtube.

"Криза ще не закінчена, ми це розуміємо. Але дев'ять місяців по тому можемо говорити, що банківська система справляється з цією кризою досить непогано, в тому числі завдяки діям НБУ", - сказав він.

Як нагадав Сологуб, кризи в Україні відбуваються приблизно раз в шість років. Раніше кризи супроводжувалися обвалом гривні, виведенням капіталу і банкрутствами банків.

За його словами, кризи 2008 і 2014 років були потрійними, коли одночасно була криза платіжного балансу, криза реального сектора економіки і фінансова криза.

"На цей раз кризові явища ми спостерігаємо тільки в реальному секторі, в падінні виробництва", - сказав він.

Сологуб нагадав, що фінансовий сектор в попередні кризи був і джерелом кризи, що потім відбувалося на економіці. З іншого боку, на нього потім впливали кризові явища, що знаходило відображення на курсі гривні.

Олександр Білоус

Новини

Популярні теми форуму

analytics