Close button

Ford побудував віртуальний суперкар в реальності

Ford побудував віртуальний суперкар в реальності

Розроблений спільно з шанувальниками електронних ігор автомобіль втілили «в залізі», повідомляє Попмеханика.

Американський автомобільний концерн Ford спільно з геймерами створив новий суперкар Team Fordzilla P1, який братиме участь в ігровому турнірі. Над віртуальною машиною працювало підрозділ Ford Old Continent, оскільки автором проекту моделі став штатний дизайнер Ford Артуро Аріна.

Дизайн суперкара шукали в рамках онлайн-голосування, на якому були представлені проекти команд геймерів з Великобританії, Франції, Німеччини, Італії та Іспанії. В ході опитування в Twitter перемогу з результатом 83,8% здобула робота Аріна.

Сам автор дизайну пояснив, що в своєму проекті надихався серійним спорткаром Ford GT. Ніякої детальної інформації про новинку немає, але, судячи з опублікованих скетчам, машина отримала повністю скляний дах, частково закриті обтекателями задні колеса, а також складне по конфігурації оформлення корми з роздільними аеродинамічними елементами. Відсутність вихлопних патрубків вказує на електричну силову установку.

Суперкар Team Fordzilla P1, названий на честь команд геймерів, які виступають у віртуальних перегонах на автомобілях Ford, в результаті побудували у вигляді реальної машини (довжина - 4731 мм, ширина - 2000 мм, висота - 895 мм). На створення моделі пішло 7 тижнів роботи фахівців, які втілили екстер'єр Артуро Аріна й інтер'єр Роберта Енгельманна в реальності.

Заявлено, що в основі машини лежить монокок, накритий прозорим «ковпаком», але при цьому задня частина суперкара відрізняється вкрай лаконічним дизайном з відкритими елементами ходової частини. Судячи з воздухозаборникам за кокпітом, автомобіль приводиться в рух двигуном внутрішнього згоряння, але технічні характеристики Team Fordzilla P1 не названі.

В двомісному салоні є тільки мультифункціональний кермо-штурвал з вбудованим в нього дисплеєм цифровий панелі приладів і цифровими індикаторами, що вказують на хід віртуальної гонки. Особливістю машини стали геймерские жарти в оформленні екстер'єру та інтер'єру - на кузові з'явилися хештеги #levelup, що нагадує про постійне прагнення до вдосконалення, і #liftoff, який вказує на реальне втілення суперкара з гри. Абревіатура GLHF (Good Luck, Have Fun - «Удачі і веселощів») адресована гравцям, а AFK (Away From Keyboard - «Відійшов від клавіатури») в салоні перед пасажиром вказує на те, що користувач поки зайнятий і не може відповідати.

Новини

Популярні теми форуму

analytics