Close button

У ВООЗ розкрили причину появи нового штаму коронавируса

У ВООЗ розкрили причину появи нового штаму коронавируса

Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) розкрила причину появи більш небезпечної мутації коронавируса з Великобританії і закликала не панікувати. Про це в ефірі BFMTV заявила директор департаменту пандемій та епідемій ВООЗ Сільві Бріан, повідомляє Лента.ру.

За її словами, ймовірність модифікації вірусу збільшується зі зростанням випадків його передачі. Крім того, оскільки коронавірус має тваринне походження, в ході мутацій він поступово пристосовується до організму людини, зазначила експерт.

«Тому при кожних виявлених мутацій слід визначати, які саме нові характеристики він набуває, чи відбуваються великі зміни, або ж це просто звичайна еволюція», - пояснила директор департаменту ВООЗ.

В даний час ВООЗ не зазначає вплив нової мутації SARS-CoV-2 на летальність. Також в організації сумніваються, що новий штам вплине на ефективність вакцин.

Бріан назвала правильними заходи, введені в Великобританії. Вона висловила надію, що обмеження дозволять сповільнити поширення нової мутації до початку масової вакцинації. Проте обстановка залишається невизначеною, і не виключено, що країнам доведеться вжити додаткових заходів з безпеки.

Раніше в Нідерландах, Данії, Австралії та Італії виявили новий штам коронавируса - той же, що раніше знайшли в Великобританії. Фахівці нагадали, що новий тип коронавируса поширюється швидше, ніж вже відомий, однак говорити про його більшій небезпеці поки не можна. Крім того, немає ніяких доказів того, що мутація вірусу по-іншому реагує на вакцину.

14 грудня міністр охорони здоров'я Великобританії Меттью Хенкок повідомив, що в країні виявлено новий штам SARS-CoV-2, який поширюється швидше, ніж вихідна форма. За його словами, вірус легше передається від людини людині і, отже, більш заразний.

Новини

Популярні теми форуму

analytics