Close button

В Іспанії розкопали величезний некрополіс

В Іспанії розкопали величезний некрополіс

На археологічному ділянці на північному сході Іспанії знаходиться одне з найстаріших відомих мусульманських кладовищ в країні, де недавно було виявлено 433 раніше невідомі могили могили. Деякі з яких відносяться до самого початку ісламського завоювання Піренейського півострова, повідомляє Попмеханика.

Знахідки підтверджують, що в цьому регіоні, розташованому на кордоні між ворогуючими ісламським і християнським світами за часів раннього Середньовіччя, коли-то панували мусульманські правителі. Пізніше їх землі захопили християни, а їх історія забута.

Влітку 2020 року археологи розкопали стародавні могили в мусульманському некрополі, що датуються VIII і XII століттями, в місті Таусте, в долині Ебро, приблизно в 40 км на північний захід від Сарагоси. Аналіз останків показав, що мертві були поховані відповідно до мусульманських ритуалами, і припускають, що місто було протягом сотень років населяли переважно мусульмани - незважаючи на те, що в місцевих переказах згадки про це відсутні.

«Кількість людей, похованих у некрополі, і час, який він був окупований, вказують на те, що Таусте був важливим містом в долині Ебро в ісламські часи», - розповіла в інтерв'ю Live Science провідний археолог Єва Хіменес з компанії Paleoymás.

Перші розкопки команди в 2010 році показали, що ісламський некрополь площею 2 гектара в Таусте може вмістити останки до 4500 чоловік. Але через обмежені коштів за перші чотири роки роботи вдалося розкопати лише 46 могил.

Хіменес впевнена, що останні відкриття натякають на те, що в некрополісі залишилося ще безліч мусульманських могил. «Тепер у нас є інформація, яка вказує на те, що розмір некрополя більше, ніж ми вважали раніше», - пояснила вона.

Могили датуються тим часом, коли мусульманські армії з Північної Африки, які були в союзі з ісламським халіфатом Омейядів у Дамаску, вторглися на територію сучасної Іспанії в 711 році нашої ери. До 718 році вони завоювали велику частину Піренейського півострова - сьогоднішню Іспанію і Португалію - за винятком деяких гірських регіонів на північному заході, які залишилися незалежними християнськими королівствами.

Мусульманські загарбники, яких християни називали «маврами», потім спробували завоювати Галію - нині Францію - але були відкинуті назад, спочатку в битві при Тулузі в 721 році, а потім в битві при Туре в 732 році, де вони зазнали поразки від менша франкская армія на чолі з дворянином Чарльзом Мартелем.

Новини

Популярні теми форуму

analytics