Close button

Між Порошенко і Медведчуком: що обере Зеленський

Між Порошенко і Медведчуком: що обере Зеленський

Дві головні ідеологеми, які зараз активно просуваються в маси, є програшними для Зеленського. І це при тому, що технологи Зеленського доповідають Президенту, що друга ідеологема, яку, де-факто, вони і запустили, вб'є першу. Насправді - обидві ідеологеми вбивають країну, повідомляє Деловая столица.

Останні півроку канали Медведчука просували і, де-факто, просунули ідеологему про зовнішньому управлінні, яким керують так звані соросята. Зараз команда Зеленського почала просувати свою ідеологему: з одного боку є Порошенко, а з іншого - Медведчук, які розривають країну. Ця ідеологема, за задумом офісу Президента зупинить розширення електоральної бази першого і другого і розчистить місце для самого Зеленського, щоб він утримався в межах своїх умовних 18-20%.

На перший погляд, все логічно і правильно: у нас утворилися три однакові за силою політичні партії (ЄС, ОТЗЖ, Слуга народу), які працюють над тим, щоб ніхто з цієї трійки не вирвався вперед і, що не менш важливо, щоб не виникло четвертий (Тимошенко буде жити в своїх традиційних 6-7% і, судячи з того, що вона стала тимчасовим сателітом Зе, вона особливо не вірить в своє велике відродження).

Про соросятах і зовнішньому управлінні, в цілому все зрозуміло і ця тема буде активно розкручуватися і надалі, тому на ній я зупинятися не буду. Давайте відразу проговоримо до чого призведе ідеологема: "Вони розривають країну".

Цей посил зацементує ядерний електорат і ЄС і ОТЗЖ. Більш того, велика кількість людей буде вважати, що якщо ними лякають - значить їх просто бояться, значить вони роблять все правильно. А при відсутності альтернативи (як мінімум, Зеленський не буде цією альтернативою) - це в середньостроковій перспективі призведе до збільшення підтримки цих партій.

2. Зважаючи на все, користуючись цим посилом, у нас з'явиться кілька політичних сил, які будуть будувати свою ідеологію на позиціях "третьої сили". Це така політична гра, в яку 30 років грають українці. Правда, результат цієї гри завжди один: третя сила ніяк не виходить за межі 5-7% (феномен Слуги народу пов'язаний не стільки з пошуком третьої сили, скільки з тим, що в 2019 ми закінчували революцію 2014 року). На Банковій повинні подумати, а у кого будуть забиратися ці голоси? І тут не треба бути великим стратегом, щоб зрозуміти - перш за все це потенційні виборці самого Зеленського.

3. Коли Банкова масовано просуває ідею про те, як ОТЗЖ і Порошенко розривають країну (між іншим, вся ця історія була запущена без соцопитувань і фокус-груп, і насправді на низах сприймається не зовсім так, як це розуміють на Печерську), то логічно було б почути, а хто ж нас зшиває? І тут не існує відповіді взагалі. Зеленський ніде не артикулює ідею зшивання або об'єднання країни. Він в своєму виступі запіківает фразу "колишній президент" і ображає не 25%, а мінімум половину населення, яка не хоче, щоб при них жартували настільки вульгарно (навіть прихильники ОТЗЖ не готові до цього). Він говорить про боротьбу з олігархами, і в це не вірять і т.д. Він не говорить, як зшивати країну, а тому він може і псує життя Порошенко і Медведчуку, але працює не на себе, а на когось третього.

4. Еліти вже почали розуміти, що ми котимося в прірву і шляхів до відступу майже немає. Злякалися вони (еліти) настільки, щоб шукати радикальні виходи? Ні. Поки все йде в межах пошуку компромісів у вигляді перезавантажень міністерств і міністрів. Але страх поширюється швидше, ніж це розуміють на Банковій. І це прекрасно розуміють іноземні розвідки, якими, на жаль, напхані наші спецслужби і армія.

Вадим Денисенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics