Close button

У ВР зареєстрували законопроект про заборону подачі води в Крим

У ВР зареєстрували законопроект про заборону подачі води в Крим

До Верховної Ради подано законопроєкт, який передбачає заборону відновлення водопостачання в окупований Крим до відновлення суверенітету України над півостровом, повідомляє Деловая столица.

Автором законодавчої ініціативи №4526 виступив народний депутат фракції "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко.

"Всі знають, що в Криму з кожним днем посилюється "водна криза" і йдуть розмови про відновлення водопостачання з боку України. Разом з цим у відкритому доступі є інформація, що власні водні ресурси Криму складають приблизно 910 млн куб. м на рік, а в особливо посушливі роки - до 430 млн куб. м. Згідно з даними державного обліку водокористування, на питні та побутові потреби мешканців Криму щорічно використовувалося близько 101-105 млн куб. м води. тобто питні та побутові потреби населення повною мірою можуть бути забезпечені власними водними ресурсами навіть в посушливі роки", - прокоментував нардеп.

Він зазначає, що насправді "вода потрібна державі-окупанту більшою мірою для забезпечення розвитку промисловості й військових баз, адже Росія продовжує збільшувати кількість техніки та військового контингенту на півострові".

"Очевидно, що подача води в Крим призведе до подальшої мілітаризації регіону та продовження "повзучої окупації" на море. Політика "умиротворення агресора", яку так любить "зелена влада", ні до чого доброго не приведе. Україні потрібно встановити обмеження по водопостачанню Криму, воно може здійснюватися виключно в умовах відновлення державного суверенітету України над Кримським півостровом і прилеглими водами Чорного й Азовського морів. Закріпити ці норми в чинному законодавстві і є метою мого законопроєкту", - написав Гончаренко у себе в Facebook.

e2vwa52np3_big.jpg

Новини

Популярні теми форуму

analytics