Close button

"Телепень на троні": що відомо про новий мультфільмі 95 Кварталу

"Телепень на троні": що відомо про новий мультфільмі 95 Кварталу

29 квітня 2021 на екрани виходить мультфільм, над яким працювала команда сценаристів Студії "Квартал 95". Прочитавши про сюжет мультфільму, багато хто прийшов до висновку, що персонажі і змальована ситуація дуже нагадують українську політику, а в одному з головних героїв впізнали президента Володимира Зеленського, повідомляє Depo.ua.

Але, схоже, не в тому, в кому йому б хотілося ...

Так ось, за сюжетом Гулівер отримує лист, в якому жителі Ліліпутії просять його про допомогу. Їх країна знаходиться в жахливому занепаді, тому без хорошого і мудрого велетня - Гуллівера - їм не обійтися. "Виявляється, що трон правителя зайняв неймовірний дурень і кожен відчуває на собі важкі наслідки його дурості. Але чи буде Гуллівер самовіддано вирішувати справи своїх друзів, коли у самого не все так добре?" - йдеться на сайті "Квартал 95".

З огляду на назву фільму - "Гулівер повертається" - багато хто почав робити паралелі між назвою і сюжетом, і українськими реаліями. Нагадуючи про зростання президента і його попередника і то, як нинішнього президента називають його недоброзичливці. Було навіть припущення, що "Квартал 95" збунтувався проти Зеленського.

Нагадаємо, що в минулому році великий резонанс мало повідомлення про вихід на українські екрани мультфільму "Король віслюк", в головному персонажі в якому глядачі також впізнали Володимира Зеленського. У мультфільмі розповідається про віслюка з трущоб, який заробляв собі на життя пранням. Втім, у нього була мрія - стати мільйонером. Одного разу віслюку випадає шанс обратися на посаду Короля - претендентів на виборах було тільки двоє, а його опонента - нахабного принца, народ ну дуже не любив. Віслюк виграв вибори, але що робити з владою, він зовсім не знає.

На батьківщині - цей пакистанський мульт 2018 року, його намагалися заборонити через схожість головного персонажа з пакистанським прем'єр-міністром Імраном Ханом. Втім, в українських глядачів показ офіційного трейлера викликав інші, пов'язані з місцевим політикумом асоціації, завдяки українській озвучці. Король-ослик дуже любить повторювати "Дякую, дякую", зазначається, що після відставки лева людям потрібен народний кандидат, нехай це буде навіть віслюк, а лисиця ревно захищає короля-віслюка від незручних запитань.

"Наша анімація для всієї родини. Цей мультфільм не просто для того, щоб відвести дитину в кіно, а самому поспати поруч. Він про добрі справжні речі: про дружбу, сміливості, любов. Про те, як важливо бути чесним з собою. У анімації "Гулівер повертається" є філософські моменти, жарти й такі веселі персонажі, глянувши на яких посміхнеться не тільки 5-річна дитина, 14-річний підліток, але також їх батьки ", - відзначає генеральний продюсер Олег Ходачук.

На сайті "Кварталу" зазначається, що це перший український мультфільм, процес виробництва якого максимально відповідає стандартам компанії Disney. Виробництвом займаються 95 Animation Studio і Gulliver Films. Над проєктом працювали 35 аніматорів з України, які півтора року навчалися малювати кіно світового рівня і ще близько 30 іноземних фахівців (Німеччина, Бразилія, США, Канада, Австралія), а також команда сценаристів Студії "Квартал 95".

Анімацію озвучує зоряний каст. Кожен з артистів в деталях передав характер свого персонажа. Наприклад, головного героя Гуллівера озвучив співак і телеведучий Володимир Дантес.

Валя Котик

Новини

Популярні теми форуму

analytics