Close button

Нацкорпус заблокував "Епіцентр" у Києві

Нацкорпус заблокував "Епіцентр" у Києві

Національний корпус 21 грудня проводить акцію протесту через будівництво та роботи гіпермаркету "Епіцентр" у Києві на Віскозній, 4, яке вважають незаконним. У Нацкорпусі заявляють, що "незважаючи на відсутність дозвільних документів" Епіцентр "на Віскозній продовжує працювати, не сплачуючи податків до держбюджету", повідомляє Апостроф.

Крім цього, в партії зазначили, що об'єкт не введений в експлуатацію, що "несе загрозу для життя і здоров'я громадян, а також навколишнього середовища". Активісти перекрили в'їзди в мегамаркет.

"Гіпермаркети мережі "Епіцентр" у багатьох містах, зокрема в Києві, Вінниці, Краматорську, Житомирі, будувалися без дозвільних документів, і частина з них здійснює господарську діяльність незаконно", - заявив юрист Київської організації Національного Корпусу Андрій Рекун.

Представник Нацкорпусу підкреслив, що правоохоронні органи ігнорують проблему, більш того, "сприяють легалізації незаконного бізнесу": "Замість того, щоб штрафувати незаконні супермаркети і припиняти їх роботу, ДАБІ почали легалізувати їх. Орган, який повинен контролювати будівництво, ввів в експлуатацію і надав дозволу на будівництво вже на давно існуючі об'єкти. Така ситуація спостерігається по всій країні ", - заявив Рекун.

Він додав, що власники малого бізнесу проходять перевірки і через будь-яке невеличке порушення отримують штраф, а в той же час "олігархи існують над законом".

"Вони спокійно працюють в карантин, тоді як інші підприємці змушені дотримуватися жорстких обмежень. Вони самовільно захоплюють землю в країні. Так в Житомирі, де ПрАТ "Нова Лінія" і ТОВ "Епіцентр К" захопили 3,5 га землі і побудували без будь-яких прав на цю землю і дозвільних документів на будівництво гіпермаркет "Епіцентр", - заявив представник НК.

Рекун повідомив, що після акції Національного Корпусу в Житомирі, де була аналогічна ситуація з документами, керівники мережі "змушені були платити податки в місцевий бюджет". У партії переконані, що власники "Епіцентру" повинні заплатити державі всі податки", а їх гіпермаркети повинні пройти перевірку на безпеку експлуатації і тільки потім продовжувати діяльність.

Нацкорпус також звернувся до ДБР, щоб керівництво відомства провело перевірку посадових осіб, "які надають дозволи таким фірмам як" Епіцентр ".

Іван Троянів

Новини

Популярні теми форуму

analytics