Close button

Кернесу пропонують звання почесного харків'янина посмертно

Кернесу пропонують звання почесного харків'янина посмертно

У Харківській міській раді пропонують присвоїти Кернесу звання почесного харків'янина, встановити пам'ятник і назвати його ім'ям станцію метро. При цьому положення про присвоєння звання "Почесний громадянин міста Харкова" передбачає, що воно дається при житті людини, повідомляє ZN.ua.

Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов заявив, що в Харкові обов'язково повинен бути встановлений пам'ятник міському голові Геннадію Кернесу, який помер 17 грудня через наслідки короновірусу.

"Ми зобов'язані, щоб в місті Харкові з'явився пам'ятник Геннадія Адольфовича Кернеса. Це наш святий обов'язок. Я обов'язково буду наполягати на цьому питанні", - сказав Терехов. Зазначається, що архітекторам вже доручили розглянути кілька варіантів місць, де можна встановити такий пам'ятник.

За словами Терехова, це питання встановлення пам'ятника винесуть на широке обговорення. Терехов також заявив, що в даний момент опрацьовується питання про те, щоб присвоїти ім'я Кернеса проспекту або вулиці, а також запевнив, що особисто ініціює присвоєння Кернесу звання "Почесний громадянин міста Харкова".

"Так, я виступив з такою ініціативою. Я вважаю, що Геннадію Адольфовичу потрібно присвоїти звання почесного харків'янина. Свого часу, вже близько двох років, я і багато громадських організацій зверталися до Геннадія Адольфовича, щоб присвоїти йому звання" Почесний громадянин міста Харкова. "Колись він мені сказав:" Настане час - ти мені присвош ", - сказав він.

Звання "Почесний громадянин міста Харкова" відновлено рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради від 12.08.1998 № 781 .., з огляду на світову і вітчизняну практику відзначення видатних осіб, продовжуючи історичні традиції міста Харкова, з метою прижиттєвого вшанування та відзнаки особистостей, які внесли вагомий вклад в розвиток міста Харкова, в знак великої поваги до їх громадської діяльності ", - йдеться в положенні.

Мер Харкова Геннадій Кернеc помер вночі 17 грудня. За словами його друга, бізнесмена Павла Фукса, наслідки короновірусної інфекції дали серйозні ускладнення на роботу життєво важливих органів і систем організму Кернеса.

На виборах 25 жовтня за Кернеса проголосували 60,34% виборців і в третій раз вибрали його Харківським міським головою. Він повинен був принести присягу разом з новообраними депутатами міської ради, однак до 9 грудня Кернес приїхати не зміг.

Перша сесія Харківської міської ради нового скликання визнала Геннадія Кернеса, який на той момент перебував за межами країни на лікуванні, мером міста. Кернес мав принести присягу разом з новими депутатами міськради, однак голова міської виборчої комісії Ольга Мозгова, посилаючись на статтю 42 закону «Про місцеве самоврядування в Україні», заявила, що переобраному меру не обов'язково заново складати присягу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics