Close button

Як правильно випрати пуховик

Як правильно випрати пуховик

Пуховики різного стилю охоче носять жінки будь-якого віку. Стильний і теплий одяг містить натуральний або синтетичний утеплювач, дарує комфорт в морозну погоду. При правильному догляді він зберігає форму та ефектний вигляд кілька років, але вимагає обережного прання з урахуванням деяких правил і рекомендацій, повідомляє Econet.

Багато моделей пуховиків необхідно прати акуратно, щоб не деформувати утеплювач. В іншому випадку зимова річ втратить форму, стане непридатною до подальшого носіння. Використовуючи рекомендації на етикетці та поради працівників хімчистки, можна випрати куртку в домашніх умовах без втрати ефектного вигляду.

Стираємо пуховик правильно

Як правильно прати пуховик удома

Сучасні моделі пуховиків можуть мати напилення, обробку з блискучих стразів, натурального хутра або металевих деталей. Тому існують побоювання: чи можна прати такий виріб в машинці без остраху пошкодити утеплювач? Необхідно уважно вивчати значки на ярликах, дотримуватися рекомендацій виробника.

Деякі вироби, що містять великий відсоток натурального пташиного пуху, вимагають прання тільки в ручному режимі. Матеріал утеплювача може збиватися грудками, погано виполіскуватися. Необхідно використовувати спеціальний режим, перед сушінням розправити пуховик і підкладку руками.

Стираємо пуховик правильно

Важливі поради, як правильно випрати пуховик в домашніх умовах:

  • Уважно перевірити вміст кишень: цукерка, жувальна гумка або хустка після прання можуть дати плями, різнобарвні розводи на тканині. Не забудьте про потаємні відділення, куди любите складати навушники й документи.
  • Огляньте пуховик, обережно обробіть засобом для виведення плям всі засмальцьовані ділянки на комірі, рукавах, біля блискавки й кишень. Використовуйте спеціальні олівці, кисневі речовини без відбілюючого ефекту.
  • Не можна прати разом з пуховиком інші речі: об'ємній куртці для полоскання необхідно багато води. В іншому випадку розводів і мильних плям не уникнути.
  • Використовуйте спеціальні рідкі засоби для прання верхнього одягу, мембранних курток.
  • Вибирайте режим прання не вище 30°C, вимкніть віджимання: так пух не зіб'є грудками в підкладці.

Відмінний спосіб випрати пуховик - покласти в барабан машини кілька тенісних м'ячів або спеціальних кульок для прання. Вони розбивають грудки пуху, роблять догляд більш ефективним.

Стираємо пуховик правильно

Сушіть пуховик на плічках, регулярно струшуйте і розправляйте руками. При великій кількості пуху сушка може зайняти кілька днів. Краще відмовитися від фена, краще не розкладати пуховик на батареї центрального опалення. Це може зіпсувати структуру пера або штучного наповнювача, що неминуче деформує і остаточно зіпсує річ.

Новини

Популярні теми форуму

analytics