Close button

ЄС затвердив першу вакцину від короновірусу

ЄС затвердив першу вакцину від короновірусу

Європейське агентство з лікарських засобів (ЕМА) дало позитивну оцінку американо-німецької вакцині BioNTech / Pfizer, повідомляє Европейская правда.

Про це повідомила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляйен - пише "Європейська правда".

"Це вирішальний момент в наших зусиллях, щоб доставити безпечні та ефективні вакцини європейцям! EMA тільки що опублікувало позитивний науковий висновок про вакцину BioNTech / Pfizer", - повідомила фон дер Ляйен. Тепер дозвіл на поширення вакцини в Євросоюзі повинна дати Європейська комісія. Фон дер Ляйен зазначила, що очікує цього рішення до вечора.

"Наукова оцінка EMA заснована на переконливості наукових даних про безпеку, якість та ефективність вакцини. Фактичні дані переконливо показують, що користь від цієї вакцини проти COVID-19 перевищує ризики", - заявила Емер Кук, виконавчий директор EMA, оголошуючи рішення.

Очікується, що кампанія вакцинації в ЄС почнеться одночасно в країнах-членах з 27 грудня. ЄС погодився платити 15,5 євро за дозу за вакцину від короновірусу, розроблену Pfizer і BioNTech

Нагадаємо, Україна веде переговори з Польщею, яка зможе бути посередником в отриманні вакцини від короновірусу від Європейського Союзу.

Новини

Популярні теми форуму

analytics