Close button

Чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання

Чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання

Педіатр, неонатолог і кандидат медичних наук Ганна Левадна розповіла на своїй сторінці в Instagram, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання, повідомляє Комментарии.

Багатьох цікавить, чому у дитячих продуктів такий довгий термін зберігання, і як молочна продукція може так довго не псуватися.

"Усі думають, що виробники просто додають консерванти, але НІ. Там немає ніяких консервантів або штучних добавок, немає ніякої "хімії" !", - каже Анна.

У дитячій кисломолочної продукції згідно із законом заборонено використовувати консерванти, барвники, підсолоджувачі і підсилювачі смаку, а також ароматизатори, крім натуральних.

"Те, наскільки швидко зіпсується молочна продукція, залежить від наявності в молоці бактерій та інших мікроорганізмів. Чим більше молоко очищене, тим довше у нього термін придатності".

Анна відзначає, що якщо продукт псується дуже швидко, це говорить не про те, що він "натуральний", а про те, що, можливо, були порушені норми очищення обладнання перед виробництвом, або упаковка не була герметичною, не було дотримано мікробіологічні норми вихідного продукту або умови пастеризації і стерилізації. Тому кисломолочні продукти, приготовлені в домашніх умовах, так швидко прокисають - поза виробництва неможливо досягти потрібного рівня безпеки.

Термін придатності дитячих продуктів досягається завдяки:

  • якісному молоку;
  • пастеризації і стерилізація молока.

Левадна нагадує, що пастеризація - це одноразове нагрівання до 70С протягом ~ 30 секунд, а стерилізація - одномоментний нагрів до 137с протягом декількох секунд.

Чим вище температура і довше витримка, тим швидше руйнуються бактерії. Не будь-молоко витримує стерилізацію - сировина недостатню якість може згорнутися або утворювати пластівці.

Тетяна Лозовенко

Новини

Популярні теми форуму

analytics