Close button

Названа головна умова для відродження світової економіки

Названа головна умова для відродження світової економіки

Головною умовою відновлення світової економіки в 2021 році стане масова вакцинація населення. Про це заявили аналітики міжнародної страхової компанії Euler Hermes, повідомляє Лента.ру.

Масова вакцинація призведе до відновлення роботи сфери послуг, синхронізованому економічному підйому в різних секторах, частковому витрачанню людьми заощаджень і відновлення інвестицій в корпоративному сегменті, говориться в документі. У країнах, які пізніше інших отримають доступ до вакцин від коронавірусу, відновлення економіки може забуксували, вважають аналітики.

Основною загрозою для відновлення світової економіки стане короткий термін дії вакцини. Її обмежена ефективність підірве довіру населення до препарату, а також потребує великих ресурсів для частих кампаній вакцинації. Іншим ризиком для глобального ВВП є мутація коронавірусу, через що дослідникам доведеться розробляти новий препарат. Також економічному відродженню можуть перешкодити передчасна відміна антікоронавірусних обмежень, недостатня податково-бюджетна і грошово-кредитна підтримка населення і бізнесу, загроза боргової кризи в ряді країн і проблеми банківського сектора.

Через другу хвилю пандемії ситуація в світовій економіці в кінці 2020 року погіршилася. За оцінкою економістів, за підсумками року глобальний ВВП впаде на 4,2 відсотка. Однак завдяки появі декількох ефективних вакцин від COVID-19 аналітики поліпшили прогноз по відновленню світової економіки в 2021 році. Якщо раніше вони очікували, що глобальний ВВП збільшиться на 4,2 відсотка, то тепер прогноз підвищений до 4,6 відсотка. У 2022 році приріст світової економіки може скласти 3,8 відсотка.

Новини

Популярні теми форуму

analytics