Close button

Де живуть стрункі європейці - дослідження

Де живуть стрункі європейці - дослідження

На думку багатьох експертів, проблема зайвої ваги є однією з нагальних проблем сучасного людства. Малорухливий спосіб життя, висококалорійне харчування, стреси та інші чинники призводять до ожиріння, що негативним чином позначається на здоров'ї людини, повідомляє Комментарии.

Так, європейська статистика свідчить, що найбільш стрункими громадянами в Європі є жителі Італії, Франції та Нідерландів. В Італії надлишкова маса тіла або ожиріння є у 45% дорослих жителів, у Франції - у 46%, а в Нідерландах - у 47%.

В даних за 2020 рік відзначається, що в тій чи іншій мірі від проблем з надмірною вагою страждають більше половини (52%) європейців, і цей відсоток збільшується - ще в 2008 році таких людей налічувалося тільки 50%.

Найбільше товстунів в Румунії - їх частка в загальній кількості громадян становить 63% - цей показник зріс вже на 13%. На сьогоднішній день це лідируюче число серед усіх країн Євросоюзу.

Відзначимо, що в ЄС реалізують цілий ряд спеціальних оздоровчих програм, спрямованих на популяризацію здорового способу життя. Зокрема, загальноєвропейський план боротьби з ожирінням серед молоді діє в ЄС вже 6 років.

Якщо ви не дозволяєте собі з'їсти зайвий шматочок торта або коханої булочки, а кілограми залишаються на місці, то слід ще раз ретельно переглянути раціон свого харчування. Оскільки навіть в корисних і правильних продуктах може бути велика кількість калорій, заявила кваліфікований дієтолог Альона Коготкова. Спеціаліст на своїй сторінці в соціальних мережах опублікувала список продуктів, які прийнято вважати здоровими і корисними. Однак є серед них ті, які зовсім не є низькокалорійними, тому порції бажано скоротити. Звичайно ж, це стосується тільки тих людей, які хочуть схуднути.

Сергій Медведєв

Новини

Популярні теми форуму

analytics