Close button

Виплати ФОПам можуть вплинути на курс гривні

Виплати ФОПам можуть вплинути на курс гривні

Під кінець року можливі рекордні бюджетні витрати, що може привести до зростання курсу долара, повідомляє Корреспондент.

Рекордні бюджетні виплати в кінці 2020 року можуть серйозно вплинути на курс національної валюти, незважаючи на те, що в грудні ситуація на валютному ринку сприяла зміцненню курсу гривні, повідомляє Національний банк України в своєму Звіті про фінансову стабільність за грудень 2020 року.

Так, в IV кварталі на ринку зберігався баланс попиту і пропозиції. Завдяки цьому Нацбанк з 6 листопада до 9 грудня не проводив валютні інтервенції, що є рекордним періодом з часу введення плаваючого курсоутворення.

Також, як повідомляє НБУ, в середині грудня в країну почали повертатися нерезиденти, завдяки чому була тенденція пропозиції валюти.

"Однак в останні тижні року збільшилася ймовірність рекордних бюджетних витрат, що може спричинити короткострокове девальваційний тиск", - йдеться в звіті.

Нагадаємо, що в Офісі президента заявили, що ФОПи отримають держдопомогу до кінця року. Щодня надходить до 50 тисяч заявок.

Також ми повідомляли раніше, що НБУ вважає бюджет-2021 занадто оптимістичним. З великою часткою ймовірності бюджет в наступному році доведеться коригувати, вважають в центробанку.

Новини

Популярні теми форуму

analytics