Close button

Названо глобальні наслідки пандемії COVID-19

Названо глобальні наслідки пандемії COVID-19

Фахівці представили дослідження, присвячене довгострокових наслідків COVID-19. Посилення державної влади, зростання популярності дистанційної роботи, подолання нерівності - з цим вже зіткнувся світ, повідомляє Ukrnews24.

Аналітики дослідного інституту Credit Suisse виявили основні тенденції, які розкривають дійсне вплив і показують глобальні наслідки пандемії коронавируса на людство. Так, вірус призведе до уповільнення глобалізації та урбанізації, зростання темпів цифровізації економіки і посилення державної влади, йдеться на сайті інституту.

На думку експертів, через пандемію сповільниться глобалізація. Бізнес буде основний упор робити на регіональну диверсифікацію, перенесення виробництва в сусідні країни і на стабільність, а не рентабельність.

Іншим наслідком пандемії коронавируса, на думку аналітиків Credit Suisse, стане децентралізація економіки в розвинених країнах, зростання популярності дистанційної роботи. Карантин уже показав, що співробітники компаній можуть сумлінно виконувати свої обов'язки поза містом і поза офісом. В результаті це може зробити невеликі населені пункти більш привабливими для проживання.

Також пандемія може дати поштовх освітнім технологіям. Онлайн-навчання може стати ключовим на протязі всього життя.

На думку аналітиків, пандемія завдала найвідчутніший удар по найменш благополучним групам населення. Тому основною метою урядів стане подолання нерівності. Це, попереджають фахівці, може призвести до нових перерозподіляти податків і викликати у відповідь втечу капіталів і трудових ресурсів.

Також через пандемію коронавируса відбулося посилення державної влади, що отримала в період карантину ще більш широкі повноваження, які збережуться і в міру подолання кризи.

Новини

Популярні теми форуму

analytics