Close button

ДФС розкрила мільярдну схему імпорту автомобілів

ДФС розкрила мільярдну схему імпорту автомобілів

Державна фіскальна служба України заявила про розкриття масштабної схеми ухилення від сплати податків при імпорті автомобілів з країн Євросоюзу і США, повідомляє Autoua.net.

Як заявили в ДФС, протягом двох років група осіб використовувала незаконну схему імпорту автомобілів і автозапчастин за заниженою митною вартістю. Для цього застосовувалися реквізити підконтрольних підприємств-імпортерів.

Відзначається, що зловмисники реалізовували автомобілі фізичним особам за готівковий розрахунок. При цьому за документами автомобілі нібито розбиралися на запчастини, які відправляли підставним підприємствам для фіктивного формування схемного податкового кредиту.

В цілому за такою схемою було ввезено і реаліовано 130 000 транспортних засобів. «Таким чином підприємства ухилилися від сплати податків на суму близько 2 мільярдів гривень», - заявив в.о. глави ДФС Дмитро Сосинович.

В даний час триває досудове розслідування за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 212 Кримінального кодексу України). Покарання за таке порушення - позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років.

Новини

Популярні теми форуму

analytics