Close button

ЄС не буде поки закривати кордони з Британією

ЄС не буде поки закривати кордони з Британією

Влада Європейського союзу не збирається забороняти в'їзд на територію всіх країн співтовариства з Великобританії до 23 грудня, це питання знаходиться в компетенції національних органів влади, а не Євросоюзу. Про це в Брюсселі повідомило в понеділок джерело в Раді ЄС, повідомляє ТАСС.

"Всупереч деяким недавніми повідомленнями ЗМІ, немає ніякого рішення ЄС про введення заборони на поїздки до Великобританії до півночі завтрашнього дня. Обмеження на поїздки є національною компетенцією, і ЄС працює над узгодженим підходом Євросоюзу щодо заходів, які вживаються до повідомлення з Великобританією", - сказав він.

Раніше на своїй сторінці в Twitter політичний оглядач британського телеканалу ITV Пол Бренд повідомив, що ЄС вводить тимчасову заборону на в'їзд з території Великобританії.

У зв'язку з виявленням нового генетичного варіанту коронавірусу на території королівства вже понад 30 держав, включаючи більшість країн ЄС, Росію, Австралію, Аргентину, Канаду і Туреччину, оголосили про те, що тимчасово припиняють повітряне сполучення з Великобританією. Про припинення поромного сполучення зі Сполученим Королівством також інформували влади Ірландії, Нідерландів і Франції. Зупинено рух поїздів і автомобілів по тунелю під протокою Ла-Манш.

За словами французького міністра-делегата з питань транспорту Жан-Батиста Джеббарі, в найближчі години європейські країни планують узгодити санітарний протокол, який дозволить відновити транспортне сполучення з Великобританією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics