Close button

Сенат США прийняв законопроєкт з санкціями проти Білорусі

Сенат США прийняв законопроєкт з санкціями проти Білорусі

Палата представників Конгресу США в понеділок увечері схвалила законопроєкт "Про суверенітет, права людини й демократії в Білорусі". Він передбачає можливість введення санкцій проти російських і білоруських чиновників, повідомляє РБК-Украина.

Про це повідомив прессекретар автора документа, конгресмена-республіканця Крістофера Сміта Джефф Сегніл.

Цей двопартійний законопроєкт відновлює санкції щодо білоруських чиновників, які перешкоджали переходу країни до демократії. Він надає підтримку білоруським ЗМІ та важливого IT-сектору країни.

Він дозволить, серед іншого, заявити, що США не визнають результати фальсифікованих президентських виборів в Білорусі 9 серпня 2020 року, а також не дозволить визнати Лукашенко законно обраним лідером Білорусі.

Законопроєкт також закликає до проведення нових президентських виборів в Білорусі, які відповідають стандартам ОБСЄ і до негайного звільнення всіх політичних в'язнів в Білорусі.

Крім усього іншого, включення Білорусі в так звану "Союзну державу", не буде визнано США.

Раніше лауреат Нобелівської премії з літератури, член президії Координаційної ради Білорусі Світлана Алексієвич закликала Раду ООН створити спеціальний механізм розслідування порушень прав людини в республіці. Вона нагадала про численні випадки переслідування учасників акцій протесту в Білорусі.

Також спеціальний представник Європейського союзу з прав людини Імон Гілмор передбачає можливість міжнародного трибуналу по ситуації в Білорусі. Якщо буде суд, під нього потраплять усі причетні до насильства проти учасників акцій протесту.

Новини

Популярні теми форуму

analytics