Close button

У Львові створили самопроголошену "міську раду"

У Львові створили самопроголошену "міську раду"

У Львівській області поліція і СБУ заявила про викриття шістьох осіб, які створили незаконний "орган місцевого самоврядування Львівської міської ради". Вони також встигли провести кілька зборів з людьми, повідомляє Страна.

Про це повідомляється в Фейсбук поліції Львівської області.

Було встановлено, що шестеро жителів Львівської та Рівненської областей в грудні проводили збори з населенням Львівської області з метою створення непередбачених законодавством органів місцевого самоврядування.

7 грудня вони провели збори з мешканцями Сколівського району, під час якого оголосили про створення "органу місцевого самоврядування" в одному з сіл району й обрали депутатів і главу. А 8 грудня вони організували збори місцевих жителів у Львові, на якому створили "орган місцевого самоврядування Львівської міської ради".

"Правоохоронці встановили особи шістьох зловмисників, причетних до дестабілізації суспільно-політичної ситуації на Львівщині: 48-річного жителя Кам'янка-Бузького району, 38-річної мешканки Сколівського району, 60-річного жителя Львова, а також трьох мешканців Рівненщини віком 49, 56 і 57 років ", - йдеться в пості.

Зараз поліція під керівництвом Стрийської місцевої прокуратури проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні, відкритому за ч.1 ст.353 (самовільне присвоєння владних повноважень, поєднане з вчиненням будь-яких суспільно небезпечних діянь) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

18-20 грудня правоохоронці провели шість обшуків за адресами проживання фігурантів у Львівській та Рівненській областях. Поліцейські вилучили мобільні телефони, флеш-носії й диски, протоколи зборів, газети й документи про освіту незаконних органів місцевого самоврядування та інші речові докази.

Досудове розслідування триває, правоохоронці встановлюють всі обставини події.

Новини

Популярні теми форуму

analytics