Close button

Київ виділить кошти на щомісячні доплати медикам

Київ виділить кошти на щомісячні доплати медикам

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що зі столичного бюджету на 2021 року планують виділити гроші на доплати медичним працівникам. Про це повідомив Кличко під час брифінгу 21 грудня, повідомляє Finance.ua.

За його словами, на позачерговому засіданні 22 грудня депутати Київради мають розглянути питання про збільшення з січня 2021 року доплат столичним медикам:

  • лікарям - 5 тис. грн;
  • медсестрам - 4 тис. грн;
  • молодшому медперсоналу - 2 тис. грн.

"Парламент прийняв минулого тижня Державний бюджет України. Але сфера охорони здоров'я не отримала належної фінансової підтримки. Така ситуація - неприпустима! І в столиці ми такого допустити не можемо. Тому я дав доручення Департаментам охорони здоров'я та фінансів КМДА опрацювати всі можливості і подати пропозиції до проекту бюджету столиці на наступний рік. Щоб збільшити витрати на фінансову допомогу медикам комунальних лікарень Києва. Йдеться про щомісячні надбавки до зарплати, яку тепер, по реформі, медикам виплачує держава, - зазначив Кличко.

Він підкреслив, якщо ці зміни щодо посилення соціального захисту медиків будуть внесені в програму "Здоров'я киян", в наступному році таку фінансову допомогу отримуватимуть 30 тисяч медичних працівників столиці.

Новини

Популярні теми форуму

analytics