Close button

Штучний інтелект вирішив рівняння Шредінгера

Штучний інтелект вирішив рівняння Шредінгера

Машинне навчання бере все нові висоти, повідомляє Ferra.ru.

У мережі з'явилася інформація про свіжому відкритті вчених з Німеччини. Їм вдалося створити штучний інтелект, модель якого зуміла вирішити рівняння Шредінгера. Це, в свою чергу, може привести науку до обчислення хімічних і фізичних властивостей молекул без проведення експериментів.

Група дослідників розробила метод глибокого навчання, за допомогою якого фахівці сподіваються вивести вивчення квантової хімії на якісно новий рівень, повідомляє Nature Chemistry. Їх штучний інтелект зумів вирішити завдання фізика-теоретика Ервіна Шредінгера, застосовану до поняття хвиль ймовірності класичне диференціальне рівняння хвильової функції. За допомогою цієї формули вчені зможуть описувати поширення хвилі ймовірності знаходження частинки в заданій точці простору.

Нагадаємо, що раніше інші фахівці заявили про створення ІІ, здатного визначати рівень тривожності смертельно хворих людей всього лише по руху очей. Судячи з подібним новинам, сучасна наука все ближче до вирішення багатьох перш нерозв'язних проблем. І все завдяки появі в нашому житті нейромереж.

Новини

Популярні теми форуму

analytics