Close button

Медикам обіцяють фінансування за рахунок грального бізнесу

Медикам обіцяють фінансування за рахунок грального бізнесу

Легалізація грального бізнесу принесе у 2021 році до держбюджету 7,4 млрд грн., які будуть спрямовані на підтримку культури, охорони здоров'я, інфраструктурних проєктів і розвиток регіонів, повідомляє УНИАН.

Як передає прес-служба Міністерства фінансів, про це повідомив міністр Сергій Марченко.

За його словами, дохідна частина бюджету на 2021 розрахована на реальному макропрогнозі й підкріплена детальними розрахунками.

«Чи не кожну статтю доходів ми обговорювали з експертами МВФ. Також були включені в розрахунки надходження від легалізації азартних ігор. Це 7,4 млрд грн. Питанням узаконення грального бізнесу я займався в Мінфіні з 2016 року, і вже з того часу накопичився певний негатив в частині того, чому роками толерувати його функціонування в тіні. Тепер ми повинні зробити все для того, щоб ці кошти були і пішли на конкретні цілі в рамках цієї бюджетної програми», - наводяться в повідомленні слова Марченко.

Коментуючи питання фінансування медицини в 2021 році, міністр зазначив, що на цю сферу було виділено рекордну суму коштів у порівнянні з минулими роками.

«Ми віддали найбільше грошей саме цій сфері. Виділили максимум в рамках тих можливостей, які у нас були, тому що все інше було б просто роздуванням доходів і нереальними цифрами. Це недопустимо. А забирати, наприклад, витрати в інших сферах - так теж не можна. Збалансованість бюджетних витрат є запорукою справедливого ставлення держави до кожного свого громадянина», - цитує прес-служба главу Мінфіну.

Катерина Жірій

Новини

Популярні теми форуму

analytics