Close button

Продукт, що знижує ризик розвитку алергії у дитини

Продукт, що знижує ризик розвитку алергії у дитини

Наукове дослідження швейцарських учених, опубліковане в журналі Nutrients, встановило, що вживання матір'ю коров'ячого молока під час лактації значно знижує ризик розвитку харчової алергії у дитини, повідомляє News Medical.

Результат наукової роботи заснований на харчових звичках більше 500 жінок і поширеності алергії у їхніх дітей у віці одного року. Жінки докладно описували свої харчові звички на 34-му тижні вагітності, через місяць і через 4 місяці після пологів. У віці одного року діти учасниць експерименту пройшли медичне обстеження з метою виявити харчову алергію.

Вчені виявили, що дійсно існує чіткий зв'язок між споживанням матір'ю молока і молочних продуктів під час лактації і меншою частотою харчової алергії у їх дітей. У дітей, чиї матері під час грудного вигодовування, вживали в раціон молоко і молочні продукти, харчова алергія виникала набагато рідше, ніж у дітей, матері яких відмовилися від коров'ячого молока під час лактації.

Дослідникам поки невідомо, чому саме коров'яче молоко в раціоні матері може знизити ризик дитячої алергії. Вони припускають, що коров'яче молоко містить речовини, які активують імунну систему дитини і допомагає йому розвивати толерантність до алергенів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics