Close button

SsangYong оголосила про банкрутство

SsangYong оголосила про банкрутство

Корейський автовиробник SsangYong подав до суду Сеула заяву про банкрутство. Компанія заборгувала банкам мільйони доларів і не в змозі розплатитися за боргами, повідомляє Reuters.

На сьогоднішній день борг SsangYong перед трьома великими банками досяг 60 млрд корейських вон (54 млн доларів), виплатити які компанія не в змозі. Близько 30 млрд вон (27 млн доларів) компанія заборгувала Bank of America, 20 млрд вон (18 млн доларів) - JP Morgan Chase & Co і ще 10 млрд вон (9 млн доларів) - BNP Paribas.

Контрольним пакетом акцій SsangYong Motor володіє індійська Mahindra & Mahindra, яка врятувала корейського виробника від розорення в 2011 році. Однак продовжувати підтримувати на плаву збитковий актив індійці не мають наміру - в квітні цього року стало відомо, що Mahindra & Mahindra відмовилася інвестувати в SsangYong Motor 423 млн доларів, які обіцяла виділити ще до пандемії COVID-19. У червні Mahindra & Mahindra вирішила продати SsangYong, однак поки так і не знайшла покупця.

У період з січня по листопад цього року продажі автомобілів SsangYong впали до 96 825 шт., Що на 20% менше, ніж за аналогічний період 2019 року. Автовиробник заявив, що подав заявку на програму реструктуризації боргів, отримавши таким чином відстрочку до трьох місяців для переговорів із зацікавленими сторонами, включаючи кредиторів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics