Close button

На Закарпатті замерзло озеро Синевир

На Закарпатті замерзло озеро Синевир

На Західній Україні замерзло найбільше за площею високогірне озеро - Синевир. Водойма, який розташовується на 989 метрів вище рівня моря, покрився товстою кіркою льоду. Зараз температура повітря тримається на рівні - 3 градусів нижче нуля, повідомляє РБК-Украина.

Туристів на озері зараз трохи, озеро можна перейти уздовж і поперек без обмежень.

"На озері немає ніяких попереджувальних знаків або табличок з забороною не ходити по льоду. Тому туристи вільно гуляють по замерзлій гладі, знімають скутий льодом Синевир на фото і відео, грають в імпровізований хокей ледишкамі і катаються по льоду. Снігу на плесі немає, але лід нерівний і до катання на ковзанах не придатний. Тріщин на поверхні немає ", - повідомляють журналісти.

Синевир - найбільше за площею гірське озеро України, а також найвідоміше озеро в Карпатах, розташоване у верхів'ях річки Тереблі. Площа його водного дзеркала близько 7 гектарів. Водойма вважається одним з семи чудес нашої країни.

До речі, купатися тут не можна навіть в теплу пору року, тому як вода в озері завжди дуже холодна.

Історія Синевира оповита безліччю легенд і приданий, кожна з яких - особлива, загадкова, таємнича, але по-своєму романтична. Місцеві жителі до цих пір вірять, що якщо між двома людьми тут виникне любов, то їх чекають дуже довгі і дуже міцні відносини.

Людмила Жукова

Новини

Популярні теми форуму

analytics