Close button

У Кишиневі протестують фермери і загрожують перекриттям кордонів

У Кишиневі протестують фермери і загрожують перекриттям кордонів

У Кишиневі, столиці Молдови, після триденної перерви відновився протест фермерів з вимогою відставки уряду і дострокових парламентських виборів, повідомляє Европейская правда.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють NewsMaker й TV8.

Минулого тижня три дні тривала блокада парламенту. До фермерів приєдналися також представники готельно-ресторанного бізнесу та транспортники, останні є і сьогодні.

30709ea-screenshot-2.jpg

Спочатку вимогами протестувальників були пільги й компенсації та пояснення, чому парламент спішно прийняв проєкт бюджетно-податкової політики без урахування вимог аграріїв.

Згодом додалися вимоги про негайну відставку уряду Іона Кику, розпуск парламенту і дострокові парламентські вибори.

4c20860-screenshot-1.jpg

Напередодні відбулася зустріч представників мітингувальників з міністром сільського господарства, але без конкретних результатів.

На площі Великих національних зборів перед будівлею уряду зібралося близько 200 осіб, вимагаючи, щоб до них на переговори вийшли прем'єр і міністри економіки та сільського господарства. Деякі фермери прибули зі своїми тракторами.

Мітингувальники також загрожують за допомогою тракторів блокувати фури з продуктами на кордоні, що прямують з країни або в країну. Для цього ще близько 30 тракторів рушили до пункту пропуску Леушень, що на кордоні з Румунією.

Новини

Популярні теми форуму

analytics