Close button

Причина літньої катастрофи на острові Маврикій

Причина літньої катастрофи на острові Маврикій

У серпні 2020 року біля берегів Маврикія стався витік нафти з японського танкера Wakashio. Через чотири місяці фахівці все-таки встановили причину катастрофи, повідомляє Попмеханика.

Розслідування японської транспортної компанії Mitsui OSK Lines показало, що аварія сталася з вини людини. Судно змінило курс і підібралося ближче до берега, для того щоб члени екіпажу могли користуватися мобільним зв'язком. Mitsui OSK Lines зазначає, що на аварію також вплинули морські карти (на танкері було мало інформації про глибині узбережжя), погана навігаційна система і відсутність обізнаності про ризики, нагляду і контролю безпеки.

Всі ці фактори стали причиною екологічної катастрофи, яка почалася 25 липня. Саме тоді Wakashio вдарився об кораловий риф приблизно в 1,6 кілометрах від берега. Через два тижні корпус танкера тріснув, і 6 серпня почався витік палива в лагуну. У прибережні води потрапило понад 1000 тонн нафти.

Ще 3000 тонн вдалося відкачати з танкера, перш ніж він розламався на дві частини. Однак нафта, яка потрапила в лагуну, сильно вплинула на місцеву екосистему. Незважаючи на старання добровольців і рятувальних служб, які намагалися мінімізувати збиток від розливу, багато тварин і рослини постраждали. Так в кінці серпня на берегах Маврикію були знайдені 39 мертвих дельфінів.

Компанія Nagashiki Shipping, якій належить судно, принесла вибачення за завдані збитки і ще у вересні запропонувала владі острова 12,7 мільйона доларів для фінансування екологічних проектів та підтримки місцевої рибальської спільноти.

Новини

Популярні теми форуму

analytics