Close button

Як уберегти шкіру від холоду - поради лікаря

Як уберегти шкіру від холоду - поради лікаря

Зима вже стрімко наступає, а це значить, що пора не тільки утеплювати свій гардероб, а й подбати про належний догляд за шкірою. Адже в холодну, морозну і вітряну, погоду вона потребує ще більшого захисту, повідомляє Обозреватель.

Пластичний хірург Андрій Якобчук поділився секретами зимового догляду за обличчям, які допоможуть уникнути таких неприємностей, як сухість, лущення, поява судинних сіточок і т.д.

Як холод впливає на шкіру?

Щоб зберегти молодий, красивий і здоровий вигляд шкіри, про належний догляд потрібно піклуватися завжди, але зима - саме той період, коли нехтування ним може обернутися неприємними наслідками.

"На відміну від інших сезонів, зимовий період небезпечний для шкіри не тільки морозами і вітрами, але і постійним перепадом температур, - розповідає експерт. - Так, через вплив низьких температур відбувається спазм судин: на холоді вони звужуються, в теплі - розширюються . Такий спазм має, звичайно ж, негативний характер, однак навіть при короткочасному ефекті порушується живлення тканин, що призводить до їх сухості, лущення, втрати здорового вигляду і т. д.

Крім того, деякі судини з часом втрачають свої адаптивні властивості і можуть пошкоджуватися, від чого виникає купероз - судинні сітки, зірочки і павутинки ".

Також лікар зазначає, що холодне повітря додатково призводить до огрубіння верхніх шарів шкіри, що також негативно позначається на її стані.

До слова, подібним негативним впливом на шкіру володіє прийом алкоголю і куріння: і те, і інше провокує такий же спазм судин з усіма наслідками, що потім відбуваються.

Особливості зимового догляду

Не секрет, що доглядовий крем потрібно міняти з приходом холодів на жирніший і щільний: він повинен формувати на поверхні захисну плівку, яка буде підтримувати більш-менш комфортну температуру і стримувати негативний вплив вітру і морозу.

"Нехай вас не бентежить блиск на шкірі, що залишається після нанесення кремів з щільною текстурою - повірте, це ніщо в порівнянні з пошкодженої і огрубілою шкірою, яку потім дуже складно оживити і відновити", - попередив Андрій.

Крім того, за його словами, правильний зимовий крем повинен містити і високий сонцезахисний фактор (мінімум SPF25, а краще - 30-40), оскільки зимове сонце більш активно і випромінює більшу кількість ультрафіолету, ніж влітку. З тієї ж причини в сонячні дні не варто нехтувати сонцезахисними окулярами - це чи не єдиний засіб, який допоможе запобігти пошкодження ніжної і чутливої шкіри навколо очей.

Б'юті-процедури: розвінчуємо міфи

Існує популярний міф, що взимку варто відмовитися від всіляких пілінгів і інвазивних процедур, мовляв, шкіра і так травмована холодом і вітрами, а пілінги і ін'єкції краси можуть погіршити їх негативний вплив, а позбавлятися ж від відмерлих клітин і забруднень варто за допомогою всілякого розпарювання. Наш експерт зовсім не згоден з такими рекомендаціями.

"Зимовий час - навпаки той самий час, коли варто активніше зайнятися пілінгами, почати робити плазмоліфтінг, біоревиталізацію, мезотерапію і т. д. Справа в тому, що в холодну пору року, коли шкіра потовщується і втрачає здоровий вигляд, такі процедури допомагають їй швидше позбуватися від зайвого, зміцнюють клітини, покращують живлення, завдяки чому вона стає більш сяючою, здоровою і молодою ", - зазначив Якобчук.

А ось з тепловими процедурами, такими як парові лазні для обличчя, гарячі маски і т. д., Лікар рекомендує бути обережніше: не варто їх проводити за кілька годин до виходу на вулицю або відразу після повернення з холоду. В іншому випадку результатом може стати поява судинних сіточок, нездорового стійкого "рум'янцю", лущення і хворобливих мікротріщинок. До речі, з тієї ж причини не можна відразу "пірнати" в гарячу ванну або ставати під гарячий душ після повернення додому, навіть якщо ви дуже змерзли: дотримуйтесь головного правила - поступове підвищення температури.

Також лікар рекомендує в холодну пору почекати з операціями на обличчі (блефропластікой, підтяжкою обличчя і т. д.), Оскільки холод і перепади температур можуть негативно відбитися на процесі загоєння швів, спровокувати появу синячків і додаткової набряклості. "Я б рекомендував залишати такі операції на теплу весну або осінь", - уточнив Якобчук.

Віктор Литвиненко

Новини

Популярні теми форуму

analytics