Close button

"Слуги народу" повідомили умови виборів мера Харкова

"Слуги народу" повідомили умови виборів мера Харкова

За словами першого заступника голови фракції, швидше за все вибори там можуть відбутися в жовтні. Перший заступник голови фракції «Слуга народу» Олександр Корнієнко вважає малоймовірним проведення виборів міського голови Харкова в березні, повідомляє Униан.

За його словами, швидше за все, вибори в Харкові можуть відбутися в жовтні.

«Коли я говорю про низьку ймовірність провести (вибори) в березні, то я в першу чергу спираюся на закони і на певні етапи, які потрібно пройти», - сказав він.

Корнієнко нагадав, що, відповідно до законодавства, для оголошення виборів міського голови необхідні дві умови, одним з яких має бути звернення від секретаря Харківської міської влади, а також - від міської ради, яка повинна прийняти рішення про визнання факту смерті Геннадія Кернеса.

«І таке рішення приймається шляхом голосування ... така ідея не дуже мені подобається», - зазначив він.

Корнієнко переконаний в необхідності вносити зміни в законодавство, щоб факт смерті визнавався автоматично, і не потрібно було голосувати з цього приводу.

Він зазначив, що після рішення міської ради ще є 15 днів, щоб секретар ради звернувся до парламенту з необхідним запитом, а потім починається 90 днів на оголошення виборів мера.

Згідно з виборчим кодексом, довибори можуть відбуватися або в останню неділю березня або в останню неділю жовтня.

Тому парламент повинен прийняти рішення не пізніше 28 січня , щоб територіальна виборча комісія за 60 днів могла прийняти рішення, щоб в березні були проведені довибори в Харкові, пояснив Корнієнко.

Він додав, що парламент буде працювати в сесійному режимі з 25 по 30 січня, «і є питання, чи зможе пройти всі стадії прийняття рішення для того, щоб вибори відбулися в березні».

Смерть мера Харкова Геннадія Кернеса

  • 17 грудня міський голова Харкова Геннадій Кернес помер в берлінській клініці «Шаріте», куди його доставили у вересні в зв'язку з підтвердженим COVID-19.
  • В той же день в Харкові оголосили триденний траур - 17, 18, 19 грудня. Згодом один день жалоби перенесли на день похорону міського голови.
  • 21 грудня літак з тілом Кернеса прибув з Берліна до Харкова. Поховають його 23 грудня.

Новини

Популярні теми форуму

analytics