Close button

Новий рік 2021 Кам'янці-Подільському: 4 ідеї

Новий рік 2021 Кам'янці-Подільському: 4 ідеї

Провести зимові свята в місцях, де можна усамітнитися в цьому році, прагнуть багато українців. Одне з найпопулярніших - Кам'янець-Подільський. Крім місцевої кухні і видовищної фортеці, місто готує також святкові забави, повідомляє Сегодня.

Костюмована вечірка в фортеці

Кам'янець-Подільська фортеця - справжня родзинка міста і обов'язковий пункт для відвідування всіма туристами. Тут є все для святкового настрою: і хліб, і видовища. А ось натовпи туристів в зимовий період точно не зустрінете. Скільки років твердині, плутаються навіть історики, втім, це й не принципово - вона 11-го або 14-го століття, якщо стіни воріт зберегли не одну історію кохання.

Наприклад, є вежа Кармелюка. За легендою, в неї посадили самого Кармелюка - українського Робін Гуда. Жінки, яким він дуже подобався, зв'язали свої хусточки, і за допомогою такої "мотузки" герой вибрався на свободу.

У новорічну ніч у фортеці влаштовують костюмовану вечірку, але місця варто бронювати заздалегідь.

За словами місцевого гіда Аліни Політико, тут можна постріляти з лука, з арбалета, можна відвідати музеї та помацати стародавню зброю. І коли ти приходиш сюди, особливо ввечері, то відчуваєш справжній дух Середньовіччя.

Тут цікаво буде і тим, хто влаштовує собі канікули на тиждень, і тим, у кого в розпорядженні лише 3 дні.

Потрапити на майстер-клас з гончарства

Триває майстер-клас з гончарства 10-15 хвилин, і зроблену посудину можна отримати на пам'ять. А нагулявшись фортецею і затишними вуличками міста, можна смачно поїсти в місцевих ресторанах.

Покуштувати місцеву кухню і продегустувати українські страви

Рибні страви, м'ясну гуляшку, сальтисон, сало і риба на грилі - з такими стравами новорічна ніч буде ще і ситною.

За словами господаря місцевого ресторану Андрія Войтко, тут влаштовують найрізноманітніші вечірки - безлімітний день риби, безлімітний день барбекю, шоу з майстер-класами на будь-який смак.

Приготувати сир своїми руками

Майстер-клас з приготування сиру - одне з найпопулярніших гастрономічних розваг. Сир можна робити з оливками, грибами і навіть ананасами. Ірина Сухіна - господиня козячої ферми, каже, що з кількох літрів молока навчить робити від 10 різних видів сиру.

Різні види сирів

Різні види сирів

Наприклад, панир - індійський сир, який готується за допомогою лимонної кислоти або соку, має вершковий смак. Він без солі зовсім і хороший для дієтичного та дитячого харчування.

Найприємніше в такому майстер-класі - все приготоване можна поставити на святковий стіл.

Анна Ковпак

Новини

Популярні теми форуму

analytics