Close button

Добудована сухопутна частина "Північного потоку-2"

Добудована сухопутна частина "Північного потоку-2"

«Газпром» добудував сухопутну частину закордонної ділянки експортного газопроводу «Північний потік-2», повідомляє глава компанії «Газпром експорт» і заступник голови правління «Газпрому» Олена Бурмістрова, повідомляє Лента.ру.

За її словами, сухопутна частина газопроводу готова до введення в експлуатацію. Терміни завершення робіт в Балтійському морі поки не визначені й залежать від декількох факторів, у тому числі від погоди.

Також Бурмістрова відзначила, що в даний час будівельні роботи на сухопутній ділянці в Росії знаходяться на завершальній стадії. Терміни їх закінчення топ-менеджер не назвала.

Спочатку «Північний потік-2» повинен був бути добудований і введений в експлуатацію в кінці 2019 року. За кілька тижнів до цього дозвіл на роботи в своїх територіальних водах надала Данія. Однак через санкції з боку США і виходу з проєкту швейцарського судна-трубоукладача Allseas терміни здачі були перенесені на невизначений час.

Згодом в якості заміни швейцарському судну розглядалися кілька російських трубоукладачів. В результаті роботи в акваторії Німеччини проводить баржа «Фортуна».

Новини

Популярні теми форуму

analytics