Close button

Як вибрати якісну штучну ялинку

Як вибрати якісну штучну ялинку

Ялинки - високі, білі, зелені та блакитні. Така різноманітність і хочеться все забрати додому. Але як вибрати ідеальну ялинку, повідомляє Сегодня.

Наприклад, Дмитро свою ідеальну штучну красуню придбав два роки тому. Каже, вибрав найкрасивішу, та ще й по акції. Наряджати дерево взявся в той же день. Але коли повісив гірлянду, запахло смаженим.

"Моя улюблена гірлянда з лампочкою розжарювання. Якщо її повісити на цю ялинку, буквально через півгодини, годину з'являється запах якогось горілого пластику", - говорить Дмитро.

Довелося купувати додатково іншу гірлянду, яка не гріється. Втішав себе тим, що вогні і ялинка будуть служити не один рік. Але вже до наступного свята дерево почало лисіти.

Як вибрати прикраси на ялинку

Вічнозелена красуня цей рік вже не пережила, а все тому що кожна третя ялинка в Україні не якісна. І щоб показати наочно, на що краще не витрачати грошей програма "Ранок з Україною" разом з експертом Союзу споживачів Максимом Несміянова вирушила в торговий центр. Ціни тут на будь-який смак.

"3700 - це найдорожче, що ми поки побачили. Я б таку не взяв, якщо чесно. Вона вже опадає. Це вже говорить про те, що в наступному році ця ялинка вже буде виглядати в кращому випадку на 500 гривень", - говорить експерт.

Крім того, все що обсипається з дерева - потенційно небезпечно для здоров'я. Якщо випадково проковтнути голку їли, її фарбу, або сніжне покриття - можна заробити алергічну реакцію або розлад шлунка. А таким матеріал як ПВХ навіть без їдкого запаху в дуже теплому місці виділяє в повітря їдкі шкідливі речовини. Вони провокують появу онкозахворювань.

З новим роком!

В першу чергу експерт рекомендує перевіряти, чи є на ялинку сертифікат якості. Цей документ підтверджує, що штучне дерево пройшло спеціальну перевірку і безпечно для здоров'я

"Там повинні бути вказані такі пункти - маркування, хто виробник, де зроблено, термін придатності - обмежений чи ні. З чого зроблена ялинка. Хто офіційний імпортер, якщо це імпорт", - радить експерт.

Особливу увагу слід звертати і на матеріал, з якого виготовили дерево. Саме від нього залежить, скільки років можна користуватися штучною ялинкою.

  • З ПВХ плівки при правильному зберіганні ялинки можуть служити до десяти років і коштують близько п'ятисот гривень за півтора метра.
  • Ті, що роблять з волосіні - до 15 років. Можна придбати за 800 гривень.
  • А ось литі стоятимуть до 2040 року. Але і вартість у них більше тисячі гривень.

Ще фахівці перед покупкою радять обов'язково перевіряти комплектацію.

"Коли вам говорять, ось ви бачите вітринні варіант, а ось вам запакована - раджу перевірити наявність комплектуючого. Іноді буває, що не вистачає підставок, ніжок. Якщо ви не перевірили, а вдома виявили проблеми, вам необхідно буде довести, що ви взяли в магазині без однієї ніжки ", - розповідає Максим Несміян.

Крім того штучні красуні бояться сонячних променів, тому їх треба правильно зберігати - в чохлі, плівці або коробці. А ще тримати подалі від батарей і камінів і тоді казкова красуня буде створювати настрій не один рік.

Новини

Популярні теми форуму

analytics