Close button

Економіка Великобританії наблизилася до обриву

Економіка Великобританії наблизилася до обриву

За перші вісім місяців фінансового року державні позики Великобританії виросли до рекордних 240,9 млрд фунтів стерлінгів (323 млрд доларів). Мутований коронавірус, відсутність угоди Brexit, зростання витрат на боротьбу з пандемією - все це наближає економіку країни до обриву, пише Bloomberg, повідомляє Лента.ру.

Тільки в листопаді витрати перевищили податкові надходження на 31,6 мільярда фунтів стерлінгів (близько 42,4 мільярда доларів). В результаті Великобританія зіткнулася з найбільшим бюджетним дефіцитом за всю свою історію (в мирний час). У четвертому кварталі очікується спад економіки, надії на відновлення на початку наступного року зникають, пише видання. Виною тому мутований коронавірус, через нього Лондон припинив авіасполучення з багатьма європейськими країнами.

Вірус в поєднанні з відсутністю угоди Brexit може привести до зростання запозичень до майже 450 мільярдів фунтів стерлінгів (604 мільярдів доларів) в 2020-2021 роках, при цьому чистий борг перевищить 125 відсотків ВВП в наступному році. У листопаді борг зріс майже до 2,1 трильйона фунтів стерлінгів (трохи менше 100 відсотків ВВП).

Промисловці Великобританії також попередили про насування дефіциті фруктів та овочів. Країна зіткнулася із загрозою продовольчої кризи і торгової блокади.

Новини

Популярні теми форуму

analytics