Close button

Знайдено слід гігантського об'єкта в Сонячній системі

Знайдено слід гігантського об'єкта в Сонячній системі

Вчені Південно-Західного університету в США з'ясували, що в Сонячній системі існував гігантський астероїд розміром з Цереру, повідомляє Лента.ру.

Сліди об'єкта були знайдені при вивченні метеорита, який впав на Землю більше десяти років тому. Про це повідомляється в статті, опублікованій в журналі Nature Astronomy.

Дослідники вивчили 50-міліграмовий зразок астероїда AhS, який вибухнув у 2008 році над Суданом і породив метеоритний дощ, що складається з близько 600 метеоритів. Маса AhS становила дев'ять тонн, а його діаметр - чотири метри.

Результати інфрачервоної мікроскопії показали, що в зразку містяться гідратованих мінералів, в тому числі амфіболи, чия присутність вказує на умови формування батьківського об'єкта.

За словами вчених, астероїд, що впав на Землю, сформувався приблизно 4,6 мільярда років тому при відносно помірних температурі і тиску в присутності води, а батьківським об'єктом було велике небесне тіло від 643 до майже двох тисяч кілометрів в діаметрі.

Раніше повідомлялося, що в метеориті, що впав в пустелі Сахара, знайшли воду з Марса. Вчені виявили, що мінеральний склад метеорита NWA 7533, який впав на землю в 2012 році, показав ознаки окислення, властивого для води.

Новини

Популярні теми форуму

analytics