Close button

Чим відрізняється свіжий імбир від порошкового

Чим відрізняється свіжий імбир від порошкового

Мало хто замислюється, чи є різниця між сухим продуктом і свіжим, зокрема, коли мова йде про імбир. Але вона існує, повідомляє Novate.

Ця спеція відома ще з часів Конфуція, і в різному вигляді вона має різні властивості, тому застосовується в різних випадках.

Імбир широко застосовується не тільки в медицині, але і в кулінарії / Фото: sar-urology.ru

Імбир широко застосовується не тільки в медицині, але і в кулінарії

Імбир використовується не тільки для приготування страв або напоїв, а й лікарських препаратів. У китайській древньої медицині про нього говорилося в трактатах Аюрведе і Унані. У Стародавньому Римі імбир символізував родючість і багатство.

Рослина імбир переважно вирощується штучним шляхом / Фото: sovetclub.ru

Рослина імбир переважно вирощується штучним шляхом / Фото: sovetclub.ru

Сама рослина zingiber officinale (імбир) відноситься до сімейства імбирних, як і куркума, кардамон. У наші дні в умовах дикої природи рослина не зустрічається, тільки вирощується штучним шляхом. Квіти у даного багаторічної рослини дуже красиві. Для практичного використання люди беруть його корінь.

Квіти у імбиру дуже красиві / Фото: greensotka.ru

Квіти у імбиру дуже красиві

Спочатку широке застосування дана спеція знайшла в Азії, а потім араби завезли її в Середземномор'ї. У середньовіччі в Європі імбир взагалі мав величезну цінність і використовувався в якості грошей. Згодом він став сировиною для виготовлення імбирного елю.

Корінь імбиру у вигляді порошку активно використовується в усьому світі нарівні з іншими спеціями / Фото: econet.ua

Корінь імбиру у вигляді порошку активно використовується в усьому світі нарівні з іншими спеціями

В даний час корінь імбиру активно використовується кулінарами не тільки Сходу і Азії, а й Америки, Європи. В Азії взагалі він практично незамінний. Крім того, що його додають в блюда, він є ще й основною сировиною для приготування паст, соусів, чатні, його маринують, сушать, їдять у свіжому вигляді. Він не тільки надає стравам пікантності, а й приносить неоціненну користь організму.

Кілька тисяч років імбир вважається унікальним засобом від багатьох хвороб / Фото: kto-chto-gde.ru

Кілька тисяч років імбир вважається унікальним засобом від багатьох хвороб

Протягом декількох тисяч років імбир вважається унікальним лікарським засобом. Він допомагає при проблемах, пов'язаних з дихальної, травної, кровоносної сістемамі.У імбиру незвичайний смак - гострий з солодкою ноткою. Такі ж незвичайні у нього і властивості - надає одночасно зігріваючий і охолоджуючу, заспокійливу дію після вживання через якийсь час.

Імбир надає очищаючу дію, допомагає при нудоті, порушеннях травлення, геморої. Це унікальний природний антиоксидант, анальгетик і спазмолітик, ефективне антибактеріальну речовину.

У процесі сушіння властивості імбиру видозмінюються, але користі від цього менше не стає / Фото: polzavred.org

У процесі сушіння властивості імбиру видозмінюються, але користі від цього менше не стає

У процесі сушіння деякі властивості кореня імбиру видозмінюються, але від цього він не стає менш корисним для організму людини. До речі сушений імбир можна довго зберігати і застосовувати в якості приправи для величезної кількості страв. Коли ж може знадобитися імбир в сухому вигляді? Існує кілька моментів, коли актуальне саме корінь в сушеному вигляді.

1. зігріває засіб

Імбир ефективно знижує температуру при простудних захворюваннях / Фото: ok.ru

Імбир ефективно знижує температуру при простудних захворюваннях / Фото: ok.ru

Імбирний свіжий корінь може стати прекрасним зігріваючим засобом короткочасного дії, а також для зниження температури тіла. І якщо необхідний саме короткочасний ефект, то сухий порошок вживати не рекомендується. Справа в тому, що порошок надає більш глибокий і тривалий вплив. А ось в холодну і сиру погоду, наприклад, в осінньо-зимовий сезон, коли збільшується ризик вірусних захворювань, засіб є ідеальним. До того ж, воно сприяє поліпшенню настрою.

2. Засіб для боротьби з кашлем і вірусними інфекціями

Сухий імбир корисно вживати у вигляді напою при кашлі та ГРВІ / Фото: amp.hyser.com.ua

Сухий імбир корисно вживати у вигляді напою при кашлі та ГРВІ

Напій, приготовлений з ½ чайної ложки імбирного порошку, ¼ чайної ложки куркуми, двох гвоздичек і кориці, популярний серед наших співвітчизників і використовується ними, щоб підняти імунітет, зробити профілактику вірусних захворювань, усунути симптоми застуди і проблеми з дихальними шляхами. Пити його рекомендується кілька разів протягом дня між прийомами їжі. При приготуванні напою його потрібно трохи поварити і відстояти або заварити в термосі, після чого дати йому настоятися. Тут важливо запам'ятати одну річ. Після вживання цього чаю можна тут же йти на балкон або вулицю, так як напій має потогінний ефект. Після того, як ви випили чай, потрібно якийсь час побути в приміщенні, а потім можна займатися повсякденними справами, наприклад, йти на пробіжку, прогулянку і так далі.

Якщо у вас бронхіт, можна теж приготувати аналогічний чай, тільки на склянку окропу береться вже дві чайні ложки імбирного порошку. Напій уварюється на п'ятдесят відсотків, а потім фільтрується.

3. Поліпшення процесу травлення

Чай з імбиру і пальмового цукру допоможе при переїданні / Фото: kto-chto-gde.ru

Чай з імбиру і пальмового цукру допоможе при переїданні / Фото: kto-chto-gde.ru

Не дарма імбир в сухому вигляді є одним з головних компонентів Аюрведичній суміші для травлення. Саме цей порошок сприяє нормалізації роботи желудка.Чтоби допомогти організму переробити важку їжу, усунути відчуття тяжкості, прибрати симптоми переїдання, досить випити після деякого час після прийому їжі чай з сухого імбирного порошку, меду або пальмового цукру під назвою Джаггер. Паралельно такий напій виконає і іншу функцію - противірусну.

4. При суглобових болях

Паста з імбиру в порошку полегшить біль в суглобах / Фото: samsunmanset.com

Паста з імбиру в порошку полегшить біль в суглобах

Хворі місця, суглоби рекомендується змащувати пастою, приготовленої на основі масла ДХІ і сухого імбирного порошку. Це дає можливість зменшити біль при розтягуванні зв'язок, вивиху, забитті, артриті.

5. При періодичних жіночих болях

Імбир відмінно прибирає спазми при періодичних жіночих болях / Фото: kolobok.ua

Імбир відмінно прибирає спазми при періодичних жіночих болях / Фото: kolobok.ua

Багато жінок стикаються з проблемою хворобливості під час критичних днів. У цій ситуації теж допоможе напій з імбиру і пальмового цукру. Імбир відмінно прибирає спазми, робить біль не настільки інтенсивною, сприяє поліпшенню загального стану.

6. При геморої

Кульки з імбиру сприяють зменшенню гемороїдальних вузлів / Фото: alebed.org

Кульки з імбиру сприяють зменшенню гемороїдальних вузлів / Фото: alebed.org

У випадку з гемороєм з імбирного порошку, змішаного з цукром Джаггер, формують кульки невеликого розміру і їдять пару раз в день. Це сприяє зменшенню гемороїдальних вузлів і поліпшенню процесу спорожнення. Як проносне краще використовувати свіжий корінь імбиру.

Протипоказань у порошкоподібного імбиру більше, ніж у свіжого / Фото: mrfilin.com

Протипоказань у порошкоподібного імбиру більше, ніж у свіжого / Фото: mrfilin.com

У сухого порошкоподібного імбиру протипоказань набагато більше, ніж у свіжого. Зокрема, не варто його вживати при занадто чутливій шкірі, при анемії, хворобах шлунково-кишкового тракту в стадії загострення, кровотечах, виразках. Попередньо потрібно лікарська консультація під час вагітності та в період лактації, при ряді інших гострих станів.

Новини

Популярні теми форуму

analytics