Close button

Катастрофи 2020: чим запам'ятався рік, що минає

Катастрофи 2020: чим запам'ятався рік, що минає

2020 рік часто лають за низку невдалих подій, ми зібрали всіх їх в одному матеріалі, повідомляє Корреспондент.

Заяв про те, що 2020 рік найгірший в історії ви напевно вже бачили масу. Природно, головна причина в коронавірус. Але і без нього проблем вистачало. Так чому ж дійсно настільки поганий був рік, що минає.

Пожежі в Австралії

В Австралії на самому початку 2020 року посилилися лісові пожежі, в яких загинуло понад мільярд тварин. Дим доходив навіть до Південної Америки.

Причому пожежі змінилися проливними дощами з грозами, через що виникла загроза повеней і зсувів. Крім того удари блискавок викликали два нових пожежі в національному парку Вікторії Грейт Отуей.

На комплекс заходів з порятунку дикої природи уряд Австралії виділив 50 мільйонів доларів. Наприклад, щоб допомогти тим, хто вижив валлабі, з вертольотів скидали тисячі овочів - солодкої картоплі і моркви, а коал доводиться знімати з дерев, щоб вони не померли від голоду.

На порозі ядерної війни

3 січня 2020 року американська авіація завдала авіаудару по околицях аеропорту Багдада і вбила командувача спецпідрозділом Корпусу вартових Ісламської революції Аль-Кудс генерала Касема Сулеймані. У відповідь Іран обіцяє жорстоко помститися за смерть Сулеймані.

Постраждала від цього конфлікту і Україна. Рівно через тиждень Іран збив літак Boeing 737 Міжнародних авіаліній України, який вилітав з аеропорту Тегерана, прийнявши його за американський військовий об'єкт. Загинуло 176 чоловік.

Саранча

У лютому 2020 року Африку потрясло найбільше нашестя сарани за всю історію. Через глобальне потепління сарана ще активніше з'їдає урожай.

Погроми

У травні 2020 року в США В США спалахнула хвиля протестів після вбивства афроамериканця Джорджа Флойда. У міста вводять війська, протестуючі ведуть зіткнення з поліцією, Лутер грабують магазини, натовпи людей йдуть до Білого дому. Майже у всіх містах Америки проходять акції проти поліцейського свавілля (поліцейські самі починають брати участь в протестах). Слідом за Америкою до акцій приєднується Європа.

Повінь

Україна в червні 2020 року торкнулося повінь. Тисячі підтоплених будинків, сотні кілометрів знищених доріг, пошкоджені мости - все це наслідки паводку на заході країни.

Як повідомляє Держслужба України з надзвичайних ситуацій, від повені постраждали 110 км автодоріг, 1850 м берегоукріплень та 90 мостів. За словами прем'єр-міністра Дениса Шмигаль, ситуація критична. "Фактично, затоплення перевищує масштаб 2008 року", - говорив він.

2575926.jpg?v=637442661031136920

Повінь на Західній Україні

Вибухи

У порту Бейрута, столиці Лівану, увечері 4 серпня 2020 року прогриміло два вибухи, під час другого, потужнішого, вибухнуло 2750 тонн аміачної селітри, конфіскованої з судна Rhosus і з 2013 року зберігалася в портовій зоні.

Загинули близько 200 і отримали поранення близько 6 тисяч осіб, в місті відбулися серйозні пошкодження будівель, залишилися без житла приблизно 300 тисяч жителів.

Революції

Білоруси протестують проти режиму Олександра Лукашенка, починаючи з серпня. Лукашенко звинувачують в узурпації влади і репресії.

А в Киргизії протести швидко домоглися свого і привели до відставки чинного президента.

Війна в Нагірному Карбаху

У сентрября 2020 року почалася нова війна в Нагірному Карабасі. Переміг в ній Азербайджан, який відвоював більшу частину регіону. Міністерство оборони Азербайджану оголосило про 2783 загиблих військовослужбовців у війні в Карабасі. Ще понад 100 військових пропали безвісти.

Вірменські сили втратили 2718 чоловік, за останніми даними МОЗ Вірменії. Упізнання тіл триває в обох країнах.

Новини

Популярні теми форуму

analytics